Події

Поліція затримала 23-річного бердичівлянина, причетного до низки крадіжок з автомобілів та квартир у Житомирі

25 April 2020, 14:48

Поліцейські отримали докази причетності 23-річного жителя м. Бердичева до низки крадіжок з автомобілів та квартири в обласному центрі. Загалом нині відомо про близько десяти вчинених ним кримінальних правопорушень. Нині тривають досудові розслідування.

Про це 25 квітня повідомляє відділ комунікації поліції Житомирської області.

«Наприкінці лютого 2020 року до поліції надійшло повідомлення про крадіжку з квартири 60-річної житомирянки. Поліцейські з’ясували, що зловмисник потрапив всередину, відтиснувши металопластикове вікно. З помешкання було викрадено гроші та ювелірні вироби. Поліцейські вилучили низку речових доказів та розпочали заходи для встановлення причетних до правопорушення осіб у рамках розпочатого за ч. 3 ст. 185 (Крадіжка) КК кримінального провадження. 21 березня до Житомирського відділу поліції надійшли повідомлення від трьох жителів обласного центру про пошкодження їх автомобілів та викрадення майна. У всіх випадках транспортні засоби знаходились на вулицях у нічний час. Зловмисник пошкодив бокове скло у задніх дверцятах та викрав з салонів цінні речі: туристичне обладнання, автомобільні аптечки, музичні колонки та магнітоли, а також документи. Ще одну, схожу за способом вчинення, крадіжку з автомобіля було зафіксовано у ніч з 31 березня на 4 квітня», - йдеться у повідомленні.

В усіх випадках слідчі розпочали відповідні кримінальні провадження, а житомирські оперативники карного розшуку розпочали низку заходів для встановлення правопорушників.

У результаті поліцейські отримали докази причетності до всіх зазначених злодіянь 23-річного жителя м. Бердичева. Його розшукали, парубок визнав свою провину. Нині правоохоронці встановлюють місце знаходження майна потерпілих, яке підозрюваний встиг розпродати та розтратити.

«Встановлено, що парубок вже неодноразово потрапляв у поле зору правоохоронців: раніше його було засуджено за майнові злочини. Окрім того, бердичівські колеги викрили його у ще двох крадіжках з транспортних засобів, шахрайстві та спробі квартирної крадіжки. Нині тривають досудові розслідування», - інформує головне управління Нацполіції.

Відповідно до чинного законодавства за такі правопорушення молодику може загрожувати від 3 до 6 років позбавлення волі.

Як повідомляв Житомир.info, 20 березня 2020 року поліцейські розшукали та затримали 55-річного житомирянина, причетного до крадіжок товарів та грошей з продуктових магазинів обласного центру.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ГУНП крадіжка поліція  
Матеріали по темі