Суспільство

Об’єкти переробки деревини Житомирської області розмістили на інтерактивну карту Держлісагентства

30 April 2020, 10:27

Державне агентство лісових ресурсів України запускає черговий пілотний проєкт: інтерактивна карта розміщення об'єктів переробки деревини https://map.ukrforest.com.

Про це 30 квітня повідомив «Урядовий портал» з посиланням на інформацію голови Держлісагентства Андрія Заблоцького.

«Ми хочемо максимально інформувати наших громадян про наявні законні та легальні місця переробки деревини, а також виявляти лісопилки, які працюють незаконно або використовують незаконно добуту деревину», – написав Андрій Заблоцький.

Він розповів, що об’єкти нанесені на публічну карту згідно з їхньою географічною системою координат, інформацією системи електронного обліку деревини та наданих даних від Закарпатської, Сумської, Полтавської, Харківської, Кіровоградської, Донецької та Житомирської ОДА.

«Проєкт являється пілотним, ведеться робота по наповненню геопорталу інформацією. Незабаром буде створена форма зворотного зв'язку, через який користувач зможе надавати уточнення, інформацію про ненанесені об'єкти чи інші інформативні матеріали, що стосуються переробки деревини», – повідомив голова Держлісагентства.

Він також нагадав, що це не перший цифровий проєкт, який Держлісагентство активно реалізує останніми місяцями.

«Ми активно реалізуємо проєкт під вже загальноприйнятою у суспільстві назвою «Ліс у смартфоні». Будь-хто може зайти з комп’ютера чи смартфона на сайт https://lk.ukrforest.com

та ознайомитися із загальним переліком лісорубних квитків на заготівлю деревини або перевірити на онлайн-карті законність здійснення рубок. Таким чином, громадяни України можуть перевіряти законність рубок», – наголосив Андрій Заблоцький.

Також він розповів і про інші онлайн сервіси.

https://www.ukrforest.com

– перевірка легальності та походження деревини, портали аукціонних і тендерних торгів, реалізаційні ціни на деревину, електронний перелік сертифікатів про походження лісо- та пиломатеріалів.

На сайті Держлісагентства https://bit.ly/3cFp88V

можна слідкувати за моніторингом внутрішнього споживання деревини.

Окрім того, з 1 лютого в Україні необроблена деревина реалізується через електронні аукціони https://bit.ly/38oLnhM

«У нас досить амбітні плани – перенести більшість реєстрів та послуг, які надає Агентство у смартфон, тобто зробити їх прозорими, швидкими, простими та зручними для користування наших громадян», – наголосив Голова Держлісагентства.

Як повідомляв Житомир.info, 14 квітня 2020 року Служба безпеки України інформувала про викриття посадовця дочірнього підприємства «Новоград-Волинський лісгосп АПК» Житомирської обласної ради, причетного до незаконних вирубок та реалізації державної деревини.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі