Здоров'я

​У лікарнях Житомирської області 8 хворих на коронавірус у важкому стані, один пацієнт на штучній вентиляції легень

30 April 2020, 11:20

У Житомирській області лабораторно підтверджено 374 випадки COVID-19. Основна частина хворих лікуються амбулаторно. В лікарнях перебувають 88 пацієнтів. У важкому стані 8 людей.

Про це 30 квітня під час брифінгу в Житомирській ОДА розповів начальник управління охорони здоров’я Микола Суслик.

«На сьогоднішній день у нас в стаціонарах області знаходяться 88 пацієнтів, які отримують стаціонарне лікування. 257 пацієнтів на амбулаторному лікуванні. Серед хворих, які в стаціонарі, 8 пацієнтів у нас важких, які заслуговують особливої уваги з боку медичних працівників. Одна людина на штучній вентиляції легень. Стан дещо покращився. Підтримується сатурація і життєві всі функції організму. 4 пацієнтів на кисневій підтримці і 3 пацієнтів, які отримують консервативну терапію під спостереженням у відділеннях інтенсивної терапії. Так і залишаються у нас 24 дитини, загальний стан задовільний. Серед медичних працівників ми маємо за добу підтверджено лабораторно ще 2 працівників, які мали безпосередній контакт із хворими дітьми на COVID-19 і зараз вони в задовільному стані і будуть знаходитись на обсервації і амбулаторному лікуванні», – зазначив Микола Суслик.

Нагадаємо, 29 квітня у Житомирській області від коронавірусу померли двоє людей, серед них – 18-річний хлопець.

Як повідомляв Житомир.info, станом на ранок 30 квітня в Україні вже підтвердили коронавірус у понад 10 тисяч людей: за добу 540 нових випадків. За добу в Житомирській області кількість хворих на коронавірус зросла на 17 осіб.

Динаміку поширення коронавірусу в Житомирській області дивіться тут

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: коронавірус COVID-19 ПЛР лікарні хворі пацієнти  
Матеріали по темі