Здоров'я

У Житомирській області від коронавірусу померли двоє людей, серед них – 18-річний хлопець

29 April 2020, 11:08

У Житомирській області зареєстровали ще два летальні випадки від коронавірусної хвороби. Отже, станом на 29 квітня в області від COVID-19 померли 10 людей.

Про нові летальні випадки 29 квітня під час щоденного онлайн-брифінгу повідомила заступниця голови Житомирської облдержадміністрації Наталія Остапченко.

«У нас збільшилася кількість померлих на дві особи. На жаль, один чоловік молодого віку помер від коронавірусу. І не стільки від захворювання, пов’язаного з легенями, скільки від ускладнень, які дає коронавірус на серцево-судинну систему. А також помер чоловік, якому було 85 років. Він поступив 21 квітня у лікарню, стан його був важкий, він перебував на апараті штучної вентиляції легень і також помер. Тому висловлюємо глибокі співчуття рідним і близьким через таку трагічну втрату», – зазначила Наталія Остапченко.

Згодом вона уточнила, що одному з померлих було 18 років.

«Померлому мало виповнитися 19 років, повний вік у нього – 18 років. Іншому померлому – 85», – зазначила заступниця голови ОДА.


Пресслужба облдержадміністрації поінформувала, що смерті зафіксовані у Житомирському та Попільнянському районах. Обидва чоловіки були на лікуванні у Житомирській центральній районній лікарні.

«На жаль, внаслідок ускладнень, спричинених COVID-19, 29 квітня помер 85-річний житель с. Піски Житомирського району, діагноз якого був встановлений 20 квітня. Цього ж дня помер від ускладнень, які виникли через інфікування коронавірусом, 18-річний житель Попільнянського району. У першому випадку смерть настала від пневмонії, у другому – від кровотечі на фоні тромбозу», – йдеться у повідомленні.

Начальник управління охорони здоров’я ОДА Микола Суслик розповів про кількість хворих на коронавірус дітей та про пацієнтів у важкому стані.

«На сьогодні на стаціонарному та амбулаторному лікуванні ще знаходяться 24 дітей. Загальний стан дітей задовільний. На стаціонарному лікуванні четверо діток. Теж стан ближче до задовільного, отримують консервативне лікування. Серед важких у нас 5 пацієнтів. Однин пацієнт у Новограді-Волинському залишається вкрай важким, перебуває на апараті штучної вентиляції легень, маючи і супутні патології – ожиріння і цукровий діабет. Двоє пацієнтів у нас знаходяться на кисневій підтримці і двоє ще середньої важкості, але теж потребують уваги медичних працівників і відповідного лікування», – повідав Микола Суслик.

Нагадаємо, третю добу поспіль (23, 27 та 28 квітня) у Житомирській області лабораторно підтверджують по 3 нові випадки COVID-19. Всього в області виявлено 357 хворих на коронавірус.

Динаміку поширення коронавірусу в Житомирській області дивіться тут

Довідка про зареєстровані 10 летальних випадків від COVID-19:
- Перший випадок стався ще 13 березня 2020 року. Від ускладнень коронавірусної інфекції померла 71-річна жінка з Радомишля.
- Два летальні випадки зафіксовані у Бердичеві. 04 квітня 2020 року помер бердичівлянин 1972 року народження, 14 квітня 2020 року померла 76-річна жителька міста.
- У Бердичівському районі 9 квітня від коронавірусу померла 81-річна жінка.
- Два летальні випадки серед жителів Черняхівського району. 19 квітня 2020 року померла жінка 1937 року народження, а 20 квітня 2020 року – 83-річний чоловік.
- 23 квітня помер житель Малина, який був 1964 року народження.
- 27 квітня перший летальний випадок зафіксували у Житомирському районі. Помер 62-річний чоловік. 29 квітня помер житель с. Піски Житомирського району, якому було 85 років.
- 29 квітня помер 18-річний житель Попільнянського району.

Як повідомляв Житомир.info, станом на 9.00 29 квітня в Україні лабораторно підтверджено 9866 випадки9866 випадки COVID-19, за останню добу виявили 456 нових хворих на коронавірус.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: коронавірус COVID-19 смерть летальний випадок  
Матеріали по темі