Здоров'я

У Житомирській області 99 пацієнтів з COVID-19 госпіталізовані до лікарень, двоє хворих – на штучній вентиляції легень

4 May 2020, 11:05

На стаціонарному лікуванні у медичних установах Житомирської області перебуває 99 пацієнтів, у яких діагностували коронавірусну хворобу, двоє з них – у вкрай важкому стані та підключені до апаратів штучної вентиляції легень.

Про це 4 травня під час щоденного онлайн-брифінгу розповів начальник управління охорони здоров’я Житомирської облдержадміністрації Микола Суслик.

«На сьогоднішній день ми маємо 99 пацієнтів, які знаходяться на стаціонарному лікуванні. На жаль, 13 пацієнтів у нас є важкими, двоє з них – украй важкі. Це пацієнти, які знаходяться на штучній вентиляції легень: ще один пацієнт додався у нас в районній лікарні, вік – 89 років, на жаль, у зв’язку з низькою сатурацією зобов’язані були перевести його на штучну вентиляцію легень. Із 11 пацієнтів, які заслуговують уваги, 6 – на кисневій підтримці, стан п’яти ближче до середньої важкості, але вони потребують відповідного лікування у відділеннях інтенсивної терапії. Усього у нас 27 дітей, які захворіли за весь період. Троє дітей на стаціонарному лікуванні, загальний стан діток – задовільний. На сьогоднішній день ми вже маємо 107 медичних працівників, які теж, на жаль, хворі на COVID-19. Серед медичних працівників є двоє працівників, які перебувають у стані середньої важкості, решта – у задовільному стані. У суботу, коли у нас було виявлено 30 нових випадів, більша частина – це медичні працівники», – поінформував Микола Суслик.

У Житомирській ОДА в коментарі Житомир.info уточнили, що один з важких пацієнтів – 52-річна жінка у Новограді-Волинському, яка має супутні патології – цукровий діабет та ожиріння 4-го ступеня. Про неї Микола Суслик повідомляв на брифінгу 27 квітня.

Нагадаємо, станом на 21.30 3 травня у Житомирській області виявлено 430 хворих на коронавірус. За останню добу лабораторний центр опрацював рекордну кількість проб – 154, 10 з яких показали позитивний результат: 7 нових випадків і 3 повторні проби.

Динаміку поширення коронавірусу в Житомирській області дивіться тут

Як повідомляв Житомир.info, станом на 9.30 4 травня в Україні лабораторно підтверджено 12 331 випадок COVID-19, з них 418 виявили упродовж останньої доби.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: коронавірус COVID-19  
Матеріали по темі