Влада

​Сергій Крамаренко контактував з головою Житомирської облради та ще з півсотнею людей

4 May 2020, 17:03

Коронавірус в першого заступника голови Житомирської обласної ради діагностували надвечір 30 квітня і відтоді Сергій Крамаренко, за його словами, знаходиться на карантині. Втім, навіть зараз він не відчуває симптомів, що вказували б на хворобу.

«Ті, хто входить в комісію, працює над ліквідацією пандемії, а я входжу і до оперативного штабу, і до багатьох робочих груп, ми маємо кожні 5 днів робити тести. Зрозуміло, що сьогодні така ситуація, що ми не можемо цього собі дозволити, бо велика черга цих тестів. Я чекав 4 дні, щоб до мене дійшла черга. Але коли я побачив, що в мене є два чітких контакти із потенційними носіями, я для себе прийняв рішення не чекати і, бачите, що, на жаль, підтвердився діагноз. Хоча відверто скажу, я не відчував жодних симптомів. Зараз є невелика температура. Але я навіть на неї не зважаю. Якихось явних симптомів в мене немає. Навіть якби я тесту не зробив, то я навіть і не знав би, що він в мене є», - розповів у телефонному коментарі перший заступник голови Житомирської обласної ради Сергій Крамаренко.


Після встановлення діагнозу перший заступник голови облради почав складати список ймовірних контактних осіб.

«Я згадав, сів з олівцем та виписав, з ким я спілкувався за останні кілька днів. Чоловік 40-50 я згадав. Усім передзвонив, всім повідомив. Потім згадав ще десь десятка два. Після цього написав у фейсбуці, щоб навіть ті, кого я не зміг згадати, могли інформацію отримати і застерегтися», - розповів Крамаренко.

В Житомирській ОДА так само встановлюють осіб, з якими міг контактувати перший заступник голови облради, а в приміщеннях провели дезінфекцію.

«Зараз ще вираховують кількість осіб в обласній раді, були контакти і в облдержадміністрації, бо ми постійно взаємодіємо з облрадою. Тому кількість осіб зараз буде встановлена і завтра можемо повідомити кількість осіб, коли і які контактували», - розповів на брифінгу голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко.

«Перших десять осіб ми обстежуємо в лабораторії. Дезінфекція була проведена на другий день, у тих кабінетах, де бував Крамаренко. Сам він, як і контактні особи, знаходяться в карантині», - додає директор Житомирського обласного лабораторного центру Зіновій Парамонов.

На самоізоляцію змушений був піти і голова Житомирської обласної ради Володимир Ширма. Зараз у нього та інших людей, які контактували з Крамаренком, мають взяти аналіз для лабораторних досліджень.

«Сьогодні будуть зроблені необхідні процедури, щоб можна було зробити тести контактним людям, які контактували. Це, звичайно, і апарат обласної ради, і ОДА. Я з Віталієм Івановичем (Бунечко, голова Житомирської ОДА, - ред.), бо були контакти на рівні заступників. Сьогодні будемо обов’язково проводити тестування», - каже голова Житомирської обласної ради Володимир Ширма.

Допоки триватиме дослідження, апарат обласної ради перейшов в дистанційний режим роботи. Незалежно від того, якими будуть результати ПЛР-тестів, в обласній раді розмірковують, як будуть продовжувати роботу її співробітники.

«Зараз ми над цим працюємо. Думаю, що відділи та управління продовжать працювати, але важливо день-два, поки зараз роблять тести, витримати. Вже після того, як будуть результати, ми будемо тоді вже вирішувати. Дасть Бог, тести будуть негативними, то це одна форма роботи, якщо, не дай Бог, позитивний, то тоді вже будемо вирішувати як робити. Але у будь-якому випадку робота апарату облради буде забезпечена», - каже Володимир Ширма.

Нагадаємо, перший заступник голови Житомирської облради Сергій Крамаренко – на карантині, всі контактні особи ще не встановлені.

Як повідомляв Житомир.info, 2 травня стало відомо, що у першого заступника голови Житомирської обласної ради Сергія Крамаренка виявили COVID-19. Сам Крамаренко зізнався, що інфікування підтвердили ще ввечері 30 квітня і для нього це стало несподіванкою.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: коронавірус COVID-19 вірус Крамаренко обласна рада  
Матеріали по темі