Здоров'я

​Голови Житомирської облради та ОДА повідомили результати своїх ПЛР-тестів на коронавірус

5 May 2020, 13:16

У першого заступника голови Житомирської обласної ради Сергія Крамаренка 30 квітня діагностували коронавірус. Посадовець склав список контактних осіб, це близько 50 людей. Серед них і голова та працівники обласної ради, голова облдержадміністрації та деякі його заступники. У приміщеннях провели дезінфекцію, а чиновників, які контактували з Крамаренком, тестують на коронавірус. Результати вже отримали Віталій Бунечко, його перший заступник Володимир Федоренко та голова облради Володимир Ширма.

Про це 5 травня вони прозвітували на своїх сторінках в мережі Facebook.

Голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко повідомив, що коронавірус в нього не підтвердили і подякував всім за підтримку.

«Коронавірус не повинен зупинити роботу Житомирської обласної державної адміністрації та Житомирської обласної ради. Вранці мені надіслали радісну звістку — в організмі голови Житомирської ОДА не встановлено такої загрози як COVID-19. Дякую за підтримку з боку друзів та побажання, що були надіслані протягом двох днів!», – написав Бунечко.

Негативний результат тесту і в першого заступника Бунечка Володимира Федоренка.

«Друзі, отримавши звістку від людини, яка захворіла на Covid-19. Дотримуючись всіх карантинних норм та порад лікарів, провів всі вихідні на самоізоляції. У понеділок Здав відповідні аналізи. Вказану процедуру здійснила чарівна пані Юлія. ЇЇ історія мене вразила. Дівчина, що живе та навчається в Ізраїлі, під час карантину, коли було відсутнє сполучення Україна — Ізраїль, лишилась можливості вилетіти та сама попросилась працювати в лікарні, в інфекційному відділенні. Скільки в неї доброти та людяності, відданості своїй професії. Вона могла залишитися осторонь, але обрала допомогу людям. Мій результат аналізів негативний », – написав Федоренко.

Голова обласної ради Володимир Ширма прозвітував, що в облраді протестовано 14 працівників.

«У зв’язку з тим, що на коронавірус захворів мій перший заступник, було протестовано працівників обласної ради, які з ним контактували, у тому числі і я. Наразі отримав результати лабораторних досліджень. З 14 контактних працівників апарату обласної ради у 12 – результат негативний, тобто COVID-19 не виявлено. У мене теж вірус відсутній. Аналізи двох працівників ще опрацьовуються», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 2 травня стало відомо, що у першого заступника голови Житомирської обласної ради Сергія Крамаренка виявили COVID-19. Сам Крамаренко зізнався, що інфікування підтвердили ще ввечері 30 квітня і для нього це стало несподіванкою. Згодом він повідомив, що контактував з головою Житомирської облради та ще з півсотнею людей

Як повідомляв Житомир.info, станом на ранок 5 травня в Україні зафіксовано 12 697 випадків COVID-19, померли вже 316 людей. У Житомирській області виявлено 448 хворих на коронавірус, 18 - нові випадки, виявлені за останню добу.

Динаміку поширення коронавірусу в Житомирській області дивіться тут

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: коронавірус COVID-19 ПЛР тест Ширма Бунечко ОДА  
Матеріали по темі