Події

Військова прокуратура затримала капітана Нацполіції Житомирської області, який за хабар обіцяв не заважати підприємцю (доповнено)

5 May 2020, 16:25

Військова прокуратура затримала офіцера ГУ Нацполіції у Житомирській області на хабарі у 20 тисяч гривень.

Про це 5 травня у Facebook повідомила пресслужба військової прокуратури Центрального регіону України.

«05.05.2020 військовою прокуратурою Житомирського гарнізону Центрального регіону України в рамках контролю за вчиненням злочину задокументовано факти систематичного вимагання та одержання неправомірної вигоди в загальному розмірі 20 тис. грн начальником одного із секторів реагування патрульної поліції Житомирського відділу поліції ГУНП в Житомирській області. За вказані кошти капітан поліції обіцяв «не втручатися» у підприємницьку діяльність, пов’язану із перевезенням та складуванням лісопродукції», – йдеться у повідомленні.

Після одержання чергової частини неправомірної вигоди в розмірі 12 тис. грн зловмисника затримала військова прокуратура Житомирського гарнізону спільно з Територіальним управлінням ДБР, розташованим у місті Хмельницькому, за оперативного супроводження ВБКОЗ УСБУ в Житомирській області.

Санкція ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України передбачає поліцейському-хабарнику покарання у виді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років із конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Доповнено:

Після 17:00 год. 5 травня пресгрупа У СБУ в Житомирській області поінформувала, що керівника одного з підрозділів Нацполіції, який систематично отримував гроші з легальних перевізників лісопродукції, затримали в Житомирі.

«За попередньою версією слідства, поліцейський погрожував місцевим підприємцям створити штучні перешкоди при транспортуванні та зберіганні лісу у разі несплати данини. Сума залежала від кількості рейсів та обсягів продукції на складах. За оперативними даними, щомісячно з кожного підприємця поліцейський отримував від 30 до 50 тисяч гривень», – повідомляють в УСБУ.

Співробітники спецслужби задокументували кілька фактів отримання грошей фігурантом від п’яти комерсантів. Правоохоронці затримали капітана поліції згідно зі статтею 208 Кримінального процесуального кодексу України у Житомирі після передачі частини неправомірної вигоди від одного з підприємців.

Вирішується питання щодо повідомлення посадовцю поліції про підозру у вчиненні злочину та обрання міри запобіжного заходу. У межах кримінального провадження за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України тривають слідчі дії для документування інших фактів отримання неправомірної вигоди фігурантом справи.

Як повідомляв Житомир.info, 28 квітня 2020 року в Житомирі затримали старшого майора відділення Житомирського зонального відділу військової служби правопорядку за одержання хабаря в розмірі 600 доларів США.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: хабар  
Матеріали по темі