Здоров'я

​Коронавірус виявили серед прикордонників з Житомирської області

8 May 2020, 10:36

У результаті тестування військовослужбовців та працівників Держприкордонслужби виявили 3 нові випадки: у Закарпатській, Одеській та Житомирській областях.

Про це 8 травня повідомила пресслужба Державної прикордонної служби України.

«Станом на 8 травня 2020 року у результаті тестування військовослужбовців та працівників Державної прикордонної служби України на COVID-19 зафіксовано 23 позитивних ПЛР-тести, із них три нові випадки захворювання виявлено у Закарпатській, Житомирській та Одеській областях. Із загальної кількості військовослужбовців та працівників Держприкордонслужби, які отримали лабораторне підтвердження захворювання на коронавірус, одужали 4 військовослужбовці, 19 осіб продовжують лікування», - йдеться у повідомленні.

Під контролем медиків перебувають близько 200 прикордонників, які контактували з хворими. Переважна більшість контактних осіб знаходяться на самоізоляції, решта – ізольовані в підрозділах чи обсерваторах.

Підрозділи охорони здоров’я Держприкордонслужби постійно контролюють процес лікування хворих, визначають коло контактних осіб, відслідковують стан їх самопочуття, за необхідності забезпечують проведення експрес-тестів чи ПЛР-діагностики на наявність захворювання.

«З метою запобігання поширенню інфекції у відомстві мінімізовано кількість фізичних контактів – змінено графіки роботи, максимально використовуються можливості дистанційної форми взаємодії, телефонного та відеоселекторного зв’язку тощо. Службові приміщення переведено на обов’язковий масковий режим, проводиться прибирання за допомогою дезінфікуючих засобів. Персонал задіяний до прикордонного контролю осіб, які прибувають з осередків поширення хвороби, забезпечений захисними комбінезонами та окулярами», - повідомили прикордонники.

Нагадаємо, 20 квітня коронавірус підтвердили у чотирьох курсантів Житомирського військового інституту, лікування вони проходили у військовому шпиталі, наразі усі одужали.

Як повідомляв Житомир.info, станом на вечір 7 травня кількість виявлених хворих на коронавірус у Житомирській області становила 480 людей.

Динаміку поширення коронавірусу в Житомирській області дивіться тут

Станом на 9.00 8 травня в Україні лабораторно підтверджено 14195 випадків COVID-19, з них виявили упродовж останньої доби 504.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: коронавірус COVID-19 вірус ДПС прикордонник  
Матеріали по темі