Здоров'я

До лікарень Житомирської області госпіталізовані 87 пацієнтів з COVID-19, двоє – у важкому стані

8 May 2020, 11:15

На стаціонарному лікуванні у медзакладах Житомирської області перебуває 87 людей, у яких діагностували COVID-19. Ще 345 хворих лікуються амбулаторно.

Про це 8 травня під час щоденного онлайн-брифінгу повідомила заступниця голови Житомирської облдержадміністрації Наталія Остапченко.

«За добу зареєстровано нових лабораторно підтверджених випадків – 2, всього випадків з наростаючим підсумком на території Житомирської області – 480, померло всього 11 осіб. За добу надійшло повідомлень про підозру – 42, всього проведено досліджень за добу – 60, з яких 5 – позитивних, у тому числі три особи були обстежені повторно. Найбільшими осередками досі залишаються Бердичів, Коростень і місто Житомир. Усього на стаціонарному лікуванні перебуває 87 осіб, на амбулаторному і самоізоляції – 345 осіб. Дітей, які захворіли на коронавірус, – 30, медиків – 125. Кількість вилікуваних осіб – 37», – поінформувала Наталія Остапченко.

Начальник управління охорони здоров’я ОДА Микола Суслик розповів, що двоє хворих на коронавірус перебувають у важкому стані та підключені до апаратів штучної вентиляції легень.

«Серед пацієнтів, які знаходяться на стаціонарному лікуванні, на сьогоднішній день – 8 пацієнтів, які перебувають у відділеннях інтенсивної терапії, серед них – два пацієнти важких, один із двох – украй важкий. Обидва пацієнти на штучній вентиляції легень, один – на інвазивній, один – на масці СІПАП, тобто неінвазивна штучна вентиляція легень. Четверо пацієнтів у нас, які потребують кисневої підтримки, і решта в інтенсивній терапії проходять курс лікування з покращенням. У нас сьогодні також 9 дітей на стаціонарному лікуванні. Діти у задовільному стані, теж отримують консервативне лікування», – повідав Микола Суслик.

Нагадаємо, станом на ранок 7 травня у Житомирській області всього з початку пандемії інфікувалось коронавірусом 478 жителів, з них за добу зареєстровано 23 нових лабораторно підтверджених випадків захворювання на COVID-19. Ввечері 7 травня повідомили про ще два нові випадки, тож кількість виявлених хворих на коронавірус становила 480 людей.

Динаміку поширення коронавірусу в Житомирській області дивіться тут

Як повідомляв Житомир.info, станом на 9:00 год. 8 травня 2020 року в Україні лабораторно підтверджено 14195 випадків COVID-19, з них виявили упродовж останньої доби 504.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: коронавірус COVID-19 брифінг Остапченко Суслик  
Матеріали по темі