Місто

Виконком дозволив возити пасажирів у житомирському транспорті без перепусток, але будуть часові обмеження

8 May 2020, 14:08

З 11 травня у Житомирі діятимуть нові умови проїзду в громадському транспорті: скористатися ним зможуть і люди, які не мають спеціальної перепустки. Щоправда, для проїзду без перепусток діятимуть часові обмеження: у ранкову та вечірню годину пік в робочі дні їздити можна буде лише маючи «спецпропуск».

Зміни до рішення виконкому «Про організацію перевезення пасажирів громадським транспортом на час обмежувальних заходів щодо недопущення поширення коронавірусної інфекції COVID-19» ухвалили на засіданні виконавчого комітету Житомирської міської ради 8 травня.

Щодо питання про внесення змін доповідав заступник Житомирського міського голови Олександр Шевчук.

«Пропонується внести зміни до рішення виконавчого комітету Житомирської міської ради від 6.04.2020 «Про організацію перевезення громадським транспортом» в частині: «На період дії обмежувальних заходів щодо недопущення коронавірусної інфекції перевезення пасажирів громадським транспортом здійснюється виключно при наявності посвідчення, згідно з формою, що додається, окрім…» отут вносимо зміни: «робочих днів з 10:00 до 16:00 та у вихідні дні». Тобто, посвідчення, яке підтверджує, що може пасажир їхати, з 10:00 до 16:00 в робочі дні не потрібне, та у вихідні дні транспорт буде перевозити пасажирів без посвідчень», – зазначив Олександр Шевчук.

Міський голова Сергій Сухомлин пояснив, чому вирішили саме так визначити часові рамки, у яких дозволено буде їздити без перепусток.

«Логіка цього рішення така: ми розуміємо, що є люди, які зараз не працюють, і, на жаль, таких людей багато, їм теж треба приїхати у магазин, до лікаря чи відвідати своїх батьків. І в них нема перепустки. Тому з 7:00 до 10:00 – за перепустками, для того, щоб люди, які їдуть на роботу, могли доїхати туди, щоб не перевантажувати транспорт. А люди, які хочуть їхати без перепусток, можуть вільно пересуватися громадським транспортом з 10:00 до 16:00 та у вихідні дні», – пояснив Сергій Сухомлин.

Заступник мера уточнив, що обмеження стосовно кількості пасажирів у салоні транспортного засобу залишаються – їх не може бути більше, ніж посадкових місць.

Рішення, що ухвалили на виконкомі, вступить у силу з 11 травня – з дати послаблення карантину, передбаченого постановою Кабміну.

Доповідаючи щодо «транспортних» питань, Олександр Шевчук також повідомив, що пільговий проїзд у транспорті Житомира лишатиметься скасованим до кінця дії карантину.

«По пільговиках: рішення висвітлено – на час дії карантину питання щодо пільг не відміняється. Закінчиться у нас карантин, попередньо, з 22 числа, згідно з постановою Кабміну, повертаємо весь пільговий проїзд: інваліди ІІІ групи, пенсіонери та всі 16 категорій», – сказав заступник міського голови.

Мер уточнив, що нині діє рішення виконкому, яким призупинене право пільговиків на безоплатний проїзд у міському транспорті.

«Маленьке уточнення: зараз поки що діє рішення виконкому, яке призупиняє пільги на час карантину. Зараз уже є проєкт рішення, ми підготували: уряд прийме рішення про зняття карантинних обмежень, орієнтовно з 22-го, ми тоді повертаємо пільги людям, які діяли до карантину», – зауважив міський голова.

Як повідомляв Житомир.info, ввечері 7 травня 2020 року на урядовому порталі оприлюднили постанову Кабінету міністрів про послаблення карантинних заходів з 11 травня.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: транспорт перепустка карантин виконком  
Матеріали по темі