Здоров'я

У Житомирській області троє пацієнтів з COVID-19 підключені до ШВЛ, одна від коронавірусу вже вилікувалася, але залишились ускладнення

15 May 2020, 11:34

На стаціонарному лікуванні у медичних закладах Житомирської області перебуває 70 пацієнтів, хворих на коронавірус. Решта інфікованих – 375 осіб – лікуються амбулаторно.

Про це 15 травня під час щоденного онлайн-брифінгу повідомила заступниця голови Житомирської облдержадміністрації Наталія Остапченко.

«70 людей знаходиться на стаціонарному лікуванні і 375 – на амбулаторному вдома. Також хочу повідомити усім, що у нас сьогодні гарна новина: 123 людини одужали від коронавірусу, з них 42 за останню добу», – поінформувала Наталія Остапченко.

Начальник управління охорони здоров’я Микола Суслик підтвердив, що в області дійсно спостерігається позитивна динаміка щодо захворюваності на COVID-19, але закликав не розслаблятися. Він наголосив: хоч кількість виявлених випадків інфікування зменшується, негативним є те, що у стаціонари частіше госпіталізують пацієнтів, які вже у важкому стані.

«На сьогоднішній день ми маємо позитивну динаміку, це дійсно завдяки тому, що ми відповідально відносились до карантинних заходів. І я закликаю і надалі не розслаблятися. Чому – тому що на сьогоднішній день ми маємо зменшення захворюваності, але, на жаль, у нас стали частішими випадки, коли пацієнти поступають у стаціонар у важкому стані. І сьогодні у нас таких 5 пацієнтів: двоє на кисневій підтримці, три пацієнти важких на штучній вентиляції легень, один на інвазивній, два – на неінвазивній. Отримують повне комплексне лікування з застосуванням сучасних технологій і медикаментів, які є на сьогоднішній день на ринку, і ми надіємося, що ці пацієнти теж поправляться. За останню добу не було підтверджених інфікувань серед медичних працівників. І приємно те, що не захворіли у нас дітки», – розповів Микола Суслик.


Він також уточнив, що пацієнти, стан яких важкий, лікуються у медзакладах Житомира, Новограда-Волинського, Коростишева та Бердичева. Начальник УОЗ зазначив, що один з важких пацієнтів уже подолав коронавірус, тепер лікарі намагаються впоратися з ускладненнями цієї хвороби.

«Важкі хворі на сьогоднішній день у нас знаходяться у міській лікарні №1, це жителька міста Житомира, один пацієнт на штучній вентиляції легень у Новограді-Волинському, один пацієнт важкий у місті Коростишеві і по одному пацієнту у нас у Центральній районній лікарні і місті Бердичеві. Усі пацієнти госпіталізовані не протягом останніх двох-трьох діб. Вони знаходяться на лікуванні протягом певного часу. І я вже повідомляв, що в однієї пацієнтки, яка ще залишається у нас важкою і знаходиться на штучній вентиляції легень, вже двічі підтверджений лабораторно від’ємний ПЛР-тест. Таким чином, від COVID-19 пацієнтка практично вилікувана, але далі продовжуємо лікування тих ускладнень, які залишилися внаслідок інфікування COVID-19», – повідомив Микола Суслик.

Нагадаємо, станом на 23:00 год. 14 травня у Житомирській області лабораторно підтверджено 538 інфікувань вірусом COVID-19, зокрема за останню добу виявлено5 нових випадків цієї хвороби.

Динаміку поширення коронавірусу в Житомирській області дивіться тут

Як повідомляв Житомир.info, станом на 9:00 год. 15 травня в Україні лабораторно підтверджено 17 тис. 330 випадків COVID-19, з яких 483 виявили упродовж останньої доби.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: коронавірус COVID-19 брифінг Остапченко Суслик  
Матеріали по темі