Події

​У Житомирі чоловік намагався через суд стягнути з ТТУ 15 тис. грн за «душевні хвилювання» через ДТП з вини водійки тролейбуса

18 May 2020, 17:11

Богунський райсуд Житомира розглянув справу за позовом громадянина про стягнення 15 тис. грн моральної шкоди з КП «Житомирське трамвайно-тролейбусне управління».

Про це йдеться у рішенні суду від 12 травня 2020 року, оприлюдненому в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

«Позивач звернувся до суду з позовом, де зазначив, що 08.11.2019 року о 20 год. 15 хвилин по пр. Миру, 22 в м.Житомирі ОСОБА_2, керуючи тролейбусом ЗИУ-9 № НОМЕР_1 в напрямку виїзду з міста, виконуючи маневр розвороту, не надала переваги в русі автомобілю «Опель», н.з. НОМЕР_2, який рухався прямо в зустрічному напрямку, внаслідок чого відбулось зіткнення транспортних засобів. Позивач як водій автомобіля «Опель» та його пасажир отримали тілесні ушкодження», - йдеться у матеріалах суду.

Оскільки винуватиця ДТП перебувала у трудових відносинах з КП «ЖТТУ», позивач просив стягнути з підприємства 15 тис. грн моральної шкоди.

«Посилаючись на виниклі душевні хвилювання, пов`язані із отриманими травмами, зміною способу життя на протязі певного періоду часу внаслідок відсторонення від проходження служби, позивач просить стягнути моральну шкоду в сумі 15000,00 грн», - значиться у матеріалах суду.

Вивчивши матеріали, суд прийшов до висновку, що позивні вимоги підлягають частковому задоволенню, і ухвалив рішення про стягнення з КП «ЖТТУ» на користь позивача 2 тис. грн моральної шкоди.

Як повідомляв Житомир.info, у березні 2020 Корольовський райсуд Житомира визнав винною водійку тролейбуса, через яку на Київській сталася подвійна ДТП.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: суд ДТП ТТУ тролейбус моральна шкода  
Матеріали по темі