Здоров'я

​У лікарнях Житомирської області перебувають майже 50 пацієнтів з коронавірусом, троє – на штучній вентиляції легень

19 May 2020, 11:29

У Житомирській області 49 пацієнтів з коронавірусом перебувають у лікарнях. На штучній вентиляції легень – троє. Також за вихідні не зафіксовані нові випадки захворювання серед медиків та дітей.

Про це 19 травня під час брифінгу в Житомирській ОДА розповів начальник управління охорони здоров’я Микола Суслик.

«На сьогоднішній день у нас зменшилась кількість хворих, які знаходяться на стаціонарному лікуванні і це добре . 49 пацієнтів (у лікарнях, -ред.) з них четверо знаходяться в палатах інтенсивної терапії і потребують більшої уваги і лікування, троє з цих пацієнтів знаходяться на штучній вентиляції легень, двоє на не інвазивній, одна пацієнтка ще на інтубації та на апаратному диханні, один пацієнт потребує кисневої підтримки. У нас за вихідні і за останні два дні не збільшилась кількість захворівши медичних працівників і діток, але є збільшення захворювання локально у Любарському районі, тому будуть відповідні протиепідемічні заходи для того, щоб не розповсюджувалась інфекція», – зазначив Микола Суслик.

Як повідомляв Житомир.info, станом на 9.00 год 19 травня в Україні лабораторно підтвердили 18 876 випадків COVID-19, в тому числі за останню добу було виявлено 260 нових хворих на коронавірус. За даними пресслужби обласної ради, у Житомирській області за минулу добу додалось 9 нових випадків захворювання на COVID-19 і усього від початку пандемії за результатами ПЛР-досліджень коронавірусну інфекцію діагностовано у 573 жителів області. Водночас побороли хворобу вже 187 пацієнтів, 38 з яких впродовж минулої доби.

Динаміку поширення коронавірусу в Житомирській області дивіться тут

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: коронавірус COVID-19 ПЛР тест зараження брифінг  
Матеріали по темі