Здоров'я

В ОДА розповіли про «побутове» зараження в Любарському районі та стан інфікованих листонош з села під Житомиром

19 May 2020, 11:40

У Любарському районі значна кількість одночасно виявлених випадків коронавірусу не пов’язана з масовим зібранням.

Про це на брифінгу 19 травня повідомив голова облдержадміністрації Віталій Бунечко.

«Це не святкування і не релігійна зустріч, а «побутовий» COVID, який був придбаний в процесі спілкування з хворими. Люди трішечки розслабились і ось маємо такі наслідки в Любарському районі. Там за декілька днів були зібрані матеріали і надані до лабораторного центру», - сказав Віталій Бунечко.

Він уточнив, що зараз встановлюються контактні особи та вживаються превентивні заходи, але говорити про спалах коронавірусу в області не зовсім некоректно.

«У нас ситуація стабільна, ми її будемо далі тримати так для того, щоб спокійно вийти з карантинних обмежень, які діють на території України», - наголосив голова ОДА.

Начальник управління охорони здоров’я ОДА Микола Суслик поінформував, що серед захворілих в Любарському районі є один медпрацівник.

«Є один фельдшер, який безпосередньо контактував з хворим на COVID чоловіком з іншої організації. Вона (жінка-фельдшер) знаходиться на стаціонарному лікуванні, загальний стан задовільний», - сказав Микола Суслик.

Нагадаємо, ввечері 17 травня голова ОДА повідомив про 18 нових випадків COVID-19, з яких 16 – у жителів смт Любар та Любарського району.


Скріншот з сайту Любарської РДА

Микола Суслик також відповів на запитання щодо стану трьох інфікованих листонош з села Левків Житомирського району.

«Вони сьогодні знаходяться на амбулаторному лікуванні, стан їх задовільний, не потребують стаціонарного лікування. Але, на жаль, є багато контактних осіб, вони зараз визначаються і теж буде амбулаторне спостереження за контактними особами. У випадку клінічних проявів вони будуть при потребі госпіталізовані на стаціонарне лікування і, відповідно, буде проводитися ПЛР-діагностика», - повідомив начальник УОЗ.

Нагадаємо, 14 травня Житомирська РДА повідомила, що у трьох працівниць Левківського відділення «Укрпошти» після проведення ПЛР-тестування виявили коронавірус: всі троє розносили пенсії, а одна ще співає у церковному хорі й будучи вже хворою відвідувала місцеву церкву.

Як повідомляв Житомир.info, станом на 22.30 18 травня 2020 року в Житомирській області було зафіксовано 573 випадки COVID-19.

Динаміку поширення коронавірусу в Житомирській області дивіться тут

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ОДА коронавірус Бунечко Суслик Левків листоноша Любарський район  
Матеріали по темі