Події

​В Олевському районі лісова охорона виявила незаконну порубку: крадіїв наздогнали на Рівненщині, де на них чекав натовп людей

19 May 2020, 15:09

Вранці 19 травня під час рейду в Олевському районі лісова охорона виявила чорних лісорубів. Крадії вдалися до втечі, проте їх наздогнали в сусідній Рівненській області.

Про це повідомила пресслужба ГУНП в Житомирській області.

«19 травня під час профілактичного рейду поліцейські групи реагування місцевого відділення спільно з працівниками охорони Олевського лісгоспу виявили місце незаконної порубки деревини. Порушники намагалися втекти, однак правоохоронцям вдалося їх затримати на території сусіднього району Рівенської області. Відкрито кримінальне провадження», - йдеться у повідомленні.

Близько 6:00 охоронці рейдової групи почули характерні звуки роботи бензопили у лісовому масиві Покровського лісництва. Їх наближення до місця порубки порушники помітили і, швидко завантаживши зрізані сосни на тракторний причіп, розпочали відхід у глиб лісу, рухаючись у напрямку с. Біловежа сусідньої області.

Наздогнати утікачів поліцейським з лісівниками вдалось уже у самому селі. Там, за місцевим клубом, і виявили прихований причіп з деревиною – понад 60 кубометрів сосни.

Водій, 22-річний житель району, надати поліцейським документи на лісопродукцію не зміг через їх відсутність. Відтак транспортний засіб було затримано та доставлено до відділення поліції для встановлення усіх обставин.

«За вказаним фактом розпочато кримінальне провадження за ст. 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. За чинним законодавством за такі протиправні дії передбачено покарання – від штрафу і аж до позбавлення волі строком до 3 років», - йдеться у повідомленні поліції.

Про ранковий інцидент з погонею за чорними лісорубами повідомила і пресслужба Житомирського ОУЛМГ. За їхньою інформацією, у селі, куди прямували втікачі, їх чекав натовп місцевих мешканців, які зібралися, аби обороняти крадіїв лісу.

«Погонею з переслідуванням завершилося нічне патрулювання лісових масивів для лісової охорони Олевського лісгоспу. О 6 годині ранку рейдовики почули звук бензопили в Покровському лісництві. Прибувши до місця ймовірного лісопорушення, лісівники з'ясували, що «чорні» лісоруби вже встигли зрізати 4 сосни, завантажити їх на тракторний причіп та втекти з місця злочину. Далі події розгорталися, як у детективному фільмі – переслідування порушників завершилося в селі Біловіж сусідньої Рівненської області. Там на лісівників чекав цілий натовп мешканців вказаного населеного пункту, котрі, як стало зрозуміло, зібралися, щоб обороняти своїх односельчан-лісопорушників», - йдеться у повідомленні лісників.

Після перемовин та роз'яснень громадянам, як можуть бути кваліфіковані їх дії, натовп відступив.

Як повідомляв Житомир.info, за добу, 6 грудня 2019 року, одразу в трьох районах Житомирської області затримали автомобілі з деревиною без документів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ліс порубка чорний лісоруб крадіжка лісу  
Матеріали по темі