Події

​У Житомирській області суд виніс вирок 39-річному чоловіку, який порушив заборону наближатися до колишньої дружини

20 May 2020, 16:50

На Житомирщині засуджено чоловіка, який порушив обмежувальні приписи суду стосовно колишньої дружини. За рішенням суду житель Попільнянського району отримав рік обмеження волі з іспитовим терміном на 1 рік.

Про це 20 травня повідомила пресслужба прокуратури Житомирської області.

«Коростишівською місцевою прокуратурою підтримано публічне обвинувачення у справі стосовно жителя Попільнянського району, який, знехтувавши рішенням суду, порушив обмежувальні приписи. За результатом судового розгляду вироком Попільнянського районного суду чоловіка визнано винним у вчиненні злочину, передбаченого ст. 390-1 КК України та засуджено до 1 року обмеження волі з іспитовим строком на 1 рік», - повідомили в прокуратурі.

Йдеться про те, що після припинення спільного проживання подружжя, 39-річний чоловік, не змирившись із розірванням стосунків, продовжував переслідувати колишню дружину, погрожував їй фізичним насильством, приходив на роботу та влаштовував скандали, висловлювався нецензурними словами тощо.

Не ставши терпіти знущання, 40-річна жінка звернулася до суду, який у січні 2020 року виніс обмежувальний припис про заборону кривднику наближатися ближче як на 50 метрів до місця проживання колишньої дружини, переслідувати її та у будь-який спосіб спілкуватися з нею. Однак вже у березні чоловік порушив законодавство та не виконав обмежувальні приписи суду.

У прокуратурі також відмічають, що відповідно до ст. 390-1 КК України, умисне невиконання обмежувальних заходів, передбачених статтею 91-1 цього Кодексу, або умисне невиконання обмежувальних приписів, або умисне ухилення від проходження програми для кривдників особою, щодо якої такі заходи застосовані судом, караються арештом на строк до 6 місяців або обмеженням волі на строк до 2 років.

Нагадаємо, наприкінці 2019 року в Житомирі та районі запрацювали мобільні групи поліції, які оперативно виїжджають на сімейні розбірки. Також в Україні працює гаряча лінія 15-47 для тих, хто страждає від домашнього насильства.

Що радять поліцейські тим, хто потерпає від домашнього насильства, дивіться у відеосюжеті.

Як повідомляв Житомир.info, у жовтні 2019 суд виніс вирок 39-річному жителю Овруцького району, який систематично «тероризував» колишню дружину, відповідно до якого чоловік може потрапити у місця обмеження волі і утримуватись там упродовж року у разі вчинення будь-якого з протиправних діянь упродовж року, у тому числі чергової появи на порозі будинку колишньої дружини.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: домашнє насильство бійка сварка суд вирок  
Матеріали по темі