Події

Організатор банди, яка промишляла розбоями в Київській області, причетний до розбійних нападів у Житомирі та районі

20 May 2020, 18:07

На Житомирщині організованій злочинній групі повідомили про підозру у скоєнні розбійних нападів зі зброєю та замаху на вбивство працівника поліції.

Про це 20 травня повідомляє пресслужба прокуратури області.

«За процесуального керівництва прокуратури Житомирської області триває досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом скоєння організованою злочинною групою розбійних нападів у Київській області. Наразі, 18-20 травня 2020 року, за погодженням із процесуальним прокурором, злочинній групі повідомлено про підозру у скоєнні кримінальних правопорушень. Зокрема, організатора підозрюють у скоєнні злочину за ч.4 ст.187, ч.1 ст.263 КК України (розбій з проникненням у житло, вчинений організованою групою, незаконне поводження зі зброєю). Інших трьох учасників – також за ч.4 ст.187, ч.1 ст.263 та одного з них ще й за ст.348 (замах на вбивство працівника правоохоронного органу) КК України. За даними слідства, житель міста Києва, 1978 року народження, раніше судимий, з метою протиправного заволодіння майном та грошовими коштами заможних мешканців організував та очолив стійку групу осіб, залучивши ще трьох своїх знайомих киян, 1976, 1978 та 1988 років народження», - йдеться у повідомленні.

Правоохоронці викрили та затримали групу у грудні минулого року під час розбійного нападу на будинок заможної родини, що у Києво-Святошинському районі. У ході затримання нападники чинили опір, до того ж, один із них здійснив постріл з вогнепальної зброї, цілився в обличчя працівнику поліції.

У затриманих вилучено 3 одиниці вогнепальної зброї, приведеної в бойову готовність, боєприпаси до неї, спеціальний засіб для злому, світло-шумову гранату, а також автомобілі BMW та VolkswagenToureg, які вони використовували для скоєння злочинів.

Крім того, організатор групи підозрюється у вчиненні протягом жовтня 2017- лютого 2019, разом з іншими спільниками, трьох розбійних нападів на території міста Житомира та району.

«Зокрема, під час розбійного нападу на помешкання у селі Зарічани потерпілим було заподіяно збитків на суму майже 780 тис. грн. Також, об’єктами розбійних нападів організатора групи і його спільників стали ювелірна майстерня та офіс приватного підприємця у місті Житомирі, під час яких вони заволоділи чужим майном на загальну суму майже 276 тис. грн», - інформує прокуратура.

За клопотаннями, погодженими прокуратурою, з метою відшкодування спричинених збитків та забезпечення подальшої конфіскації, на автомобілі накладено арешт.

Усім чотирьом фігурантам справи застосовано запобіжний захід у виді тримання під вартою.

Досудове розслідування, яке проводить СУ ГУНП в області, триває.

Довідка прокуратури: санкція суворішої, ст. 348 КК України передбачає покарання, зокрема, позбавлення волі на строк від 9 до 15 років або довічне позбавлення волі.

Нагадаємо, увечері 21 лютого 2019 року до поліції з проміжком у дві години надійшли повідомлення про розбійні напади у Житомирі на офіс по вулиці Київській та ювелірну майстерню. 23 лютого цього ж року поліція інформувала про затримання одного з нападників.

Як повідомляв Житомир.info, житомирській поліцейські 13 грудня 2019 року затримали 4 осіб під час скоєння нападу на будинок підприємця у Києві, розбійники відкрили стрільбу по поліцейських та намагались застосувати світлошумові гранати. На брифінгу 16 грудня начальник ГУНП у Житомирській області Сергій Крупєй розповів подробиці затримання банди розбійників.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: прокуратура розбій замах на вбивство банда  
Матеріали по темі