Фоторепортаж

Вишиті сорочки та захисні маски: як житомиряни відзначають День вишиванки в умовах карантину. Фоторепортаж

21 May 2020, 15:55

День вишиванки в Україні щороку відзначається в третій четвер травня. Цього року – 21 травня. Карантин вніс свої корективи у святкування. Цьогоріч в місті немає традиційної «вишиваної ходи», танців та інших урочистостей.

Через карантин у Житомирській області День вишиванки вирішили відзначити онлайн-флешмобом.

На центральних вулицях міста – поодинока хода у вишиванках та масках. Цього дня житомиряни, одягнуті у традиційні, оригінальні й автентичні вишиванки та вишиті сукні, прогулюються містом, спішать у справах чи зустрічаються на перерву за кавою.

День вишиванки – поки ще не офіційне і відносно нове свято. Засновницею всеукраїнського свята вишиванки є письменниця Леся Воронюк, якій належить крилатий вислів: «Вишиванка – це генетичний код нації».

Так у 2006 році чернівецькі студенти вирішили разом прийти на пари у вишитих сорочках. Ініціативу тодішньої студентки Лесі Воронюк спершу підтримали десяток друзів та пару викладачів. А вже наступного року до дня української вишиванки долучились вузи та колективи не лише Чернівців та області, а всієї України.

Нагадаємо, 16 травня 2020 року жителі Житомирської області публікували у соцмережі фото у вишиваному вбранні.

Як повідомляв Житомир.info, у минулому 2019 році відзначали День вишиванки 16 травня. Розпочалось святкування вранці флешмобом та спільним фото на майдані Корольова у Житомирі. Фоторепортаж з «вишиваного» флешмобу дивіться тут. А вже пообіді на вулиці Михайлівській відбувся танцювальний флешмоб у вишиванках.

Завершилося свято традиційною Вишиваною ходою центральними вулицями міста. Фоторепортаж з Вишиваної ходи 2019 у Житомирі дивіться тут.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: День вишиванки карантин  
Матеріали по темі