Місто

У Житомирі спочатку відключать воду, а потім дезінфікуватимуть, містян просять створити запас на дві доби

26 May 2020, 15:18

Упродовж двох діб, 30-31 травня, у КП «Житомирводоканал» буде проводити заплановані аварійно-технічні роботи. Спочатку воду повністю відключать, а потім дезінфікуватимуть, тож для харчових потреб вона буде непридатною. Тому містян просять завчасно створити запас води.

Дату проведення робіт 26 травня назвали у пресслужбі Житомирської міської ради.

«26 травня на позачерговому засіданні міської комісії з питань ТЕБ і НС було надано дозвіл КП «Житомирводоканал» на тимчасове припинення водопостачання для виконання робіт з метою попередження виникнення надзвичайної ситуації внаслідок аварій на централізованих водопровідних мережах міста», – йдеться у повідомленні.

Роботи планується розпочати з 00:01 год 30 травня та завершити до 23:00 год 31 травня.

У міській раді нагадують, що тимчасове призупинення водопостачання у Житомирі пов’язано з необхідністю проведення робіт із реконструкції станції підготовки води у рамках проєкту «Розвиток міської інфраструктури-2», який реалізується за кошти Світового банку.

Відразу після відновлення водопостачання, з 23.00 год. 30 травня, буде проводитися дезінфекція міської водопровідної системи, яка триватиме до 23.00 год 31 травня року.

На період проведення аварійно-технічних робіт на об’єктах і мережах водопостачання КП «Житомирводоканал» доручено забезпечити підвезення питної води згідно з отриманими заявками та графіками.

«У зв’язку із припиненням централізованого водопостачання з 00.01 години 30 травня до 23.00 30 травня, проведенням хлорування мереж водопостачання з 23.00 30 травня до 23.00 години 31 травня просимо мешканців Житомира завчасно створити 2-добовий запас води», – закликають у міській раді.

Нагадаємо, 12 травня 2020 року директор КП «Житомирводоканал» Андрій Нікітін анонсував, що зупинка водопостачання розпочнеться о 23:00 год. 28 травня. Та о 23:00 год. 29 травня подачу води планували відновити.

Ефір програми «Діалоги» на Житомир.info з директором КП «Житомирводоканал» Андрієм Нікітіним про періодичне відключення та погодинну подачу води в місті від 20 серпня 2019 року дивіться тут

Як повідомляв Житомир.info, 12 березня 2020 року в Житомирі планували проводити ремонтні роботи на водогоні із зупиненням водопостачання. Однак у зв’язку з введенням карантину заплановані на 12 березня масштабні роботи із заміни запірної арматури на водогоні міста переносли на невизначений термін.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вода водоканал відключення  
Матеріали по темі