Події

Слідчі ДБР затримали податківця Житомирської області на хабарі у 12 тисяч доларів

27 May 2020, 13:50

Слідчі Державного бюро розслідувань затримали старшого державного інспектора одного із відділів ГУ Державної податкової служби в Житомирській області за підбурювання громадянина надати неправомірну вигоду службовій особі, яка займає відповідальне становище у правоохоронних органах (ч. 4 ст. 27 та ч. 3 ст. 369 Кримінального кодексу України).

Про це 27 травня повідомила пресслужба ТУ Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Хмельницькому.

«За попередньою інформацією, посадовець підбурював громадянина надати неправомірну вигоду у розмірі 12000 доларів США працівникам правоохоронного органу за закриття кримінального провадження», – йдеться у повідомленні.

27 травня 2020 року слідчі ДБР затримали посадовця в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України після одержання неправомірної вигоди.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснює прокуратура Житомирської області. Оперативний супровід - Управління стратегічних розслідувань в Житомирській області ДСР Нацполіції.

У разі доведення вини, затриманому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 4 до 8 років з конфіскацією майна.

Як повідомляв Житомир.info, 7 квітня 2020 року детективи Національного антикорупційного бюро спільно з ГУ внутрішньої безпеки ДФС України за процесуального керівництва САП викрили на отриманні 50 тис. дол. США неправомірної вигоди керівника слідчого управління фінансових розслідувань податкової міліції Державної фіскальної служби однієї з областей. ЗМІ називали прізвище житомирянина – Олександра Чепеля, який прописаний в Житомирі, а в Києві проживає в орендованій квартирі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: хабар податківець ДБР затримання ДПС  
Матеріали по темі