Суспільство

З початку року в Житомирській області через центри зайнятості роботу знайшли 99 АТОвців, більшість пішли на робітничі вакансії

27 May 2020, 15:58

З початку року послугами державної служби зайнятості скористалися 945 осіб з числа військовослужбовців, які брали участь в антитерористичній операції (операції об’єднаних сил), з них 827 осіб мали статус безробітного. Допомогу по безробіттю отримували 787 осіб.

Про це 26 травня повідомив Житомирський обласний центр зайнятості.

Зазначено, що серед учасників АТО (ООС), зареєстрованих у державній службі зайнятості, більшу частину становлять особи віком до 35 років, а кожен третій має вищу чи професійно-технічну освіту.

За сприяння служби зайнятості у січні-квітні 2020 року отримали роботу 99 демобілізованих військовослужбовців.

«За професійними групами майже половина з усіх працевлаштованих стали робітниками з обслуговування, експлуатації, складання устаткування і машин, кожен сьомий – кваліфікованим робітником з інструментом, а кожен десятий зайняв місце керівника чи менеджера», – йдеться у повідомленні.

Найбільшим попитом у працевлаштуванні серед демобілізованих військових користувалися сільське, лісове та рибне господарства, переробна і добувна промисловість, оптова та роздрібна торгівля.

Інфографіка Житомирського обласного центру зайнятості

За вказаний період до громадських та інших робіт тимчасового характеру було залучено вісім представників цієї категорії клієнтів служби. Для забезпечення відповідності професійно-кваліфікаційного рівня вимогам роботодавців професійне навчання за направленням державної служби зайнятості проходили 19 учасників АТО (ООС).

Станом на 1 травня 2020 року на обліку перебувало 715 осіб з числа учасників АТО (ООС), з них статус безробітного мали 608 осіб. Допомогу по безробіттю отримували 556 осіб. Середній розмір допомоги по безробіттю становив 6051 грн, що на 12% більше, ніж станом на 1 травня 2019 року.

Як повідомляв Житомир.info, упродовж 2019 року контракт зі Збройними Силами України підписали 137 жителів Житомирської області, які були безробітними та перебували на обліку у центрах зайнятості.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Центр зайнятості служба зайнятості ЦЗ вакансія безробіття безробітний учасник АТО  
Матеріали по темі