Місто

​У Житомирі знайшли нове місце для майбутнього скейт-парку: біля поліцейської станції на Новому бульварі

28 May 2020, 18:31

На місці скверу на Новому Бульварі у Житомирі може з'явитися сучасний скейт-парк. За словами мера Сергія Сухомлина, профінансувати частину будівництва погодилась компанія «Євроголд». Однак задум реалізують, якщо під час голосування в рамках бюджету участі переможе проєкт реконструкції бульвару.

Попередньо, скейт-парк планували розмістити за покинутим кінотеатром «Жовтень», проте це унеможливлює велика кількість комунікацій на ділянці.

«Робити там повністю бетонне покриття, яке потребує професійний скейт-парк, неможливо по закону, а переносити ці комунікації - це багато мільйонів гривень, тому ми відкинули це місце. Зараз починається голосування за бюджет участі - громадський бюджет. Один із запропонованих проєктів - реконструкція Нового бульвару, і в рамках цього ми плануємо зробити реконструкцію скверу. Якщо ми візьмемо відділення поліції біля Нового бульвару і банк, там між ними є сквер. Прорахували, що там абсолютно нормально стає скейт-парк, а поруч немає житлових будинків, місце знаходиться в центрі і воно не на бульварі і не буде заважати мамам з колясками чи маленьким дітям, які катаються на електромобілях. Вони будуть поруч з поліцією, яка також буде наглядати», - розповів Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.


Інший проєкт, який може зацікавити велосипедистів, це створення у нашому місті памп-треку - спеціальної велотраси, яка складається з ям та пагорбів. Його можуть реалізувати в рамках спільного зі швейцарськими партнерами інфраструктурного проєкту «Енергоефективність в місті Житомирі».

«Ми мали реалізувати один із демонстраційних проєктів, пов’язаних з розвитком міської інфраструктури, що орієнтований на велосипедистів. На сьогодні найближче до реалізації - це ідея по закупівлі велосипедів для муніципалітету і створення велошколи на базі однієї, або двох шкіл в Житомира. Також будівництво такого інноваційного продукту для України - це памп-треку. Майданчик, який імітує певний рельєф для того, щоб кататися, вчитись кататися по рельєфу, проводити змагання. Таких проєктів в Україні не існує. Ми шукали партнерів за кордоном, які здійснюють такі проєкти, і знайшли компанію Velosolutions. Вона має такі реалізовані кейси в різних країнах світу. Вступили з ними в перемовини і вони готові включитись до реалізації цієї ідеї», - говорить директор департаменту економічного розвитку Житомирської міської ради Микола Костриця.

Якщо даний проєкт погодять швейцарські партнери, вони профінансують створення велошколи, закупівлю велосипедів та деякі проєктні роботи по розробці памп-треку, а міська рада має покрити інші витрати на будівництво велотраси. Над деталями проєкту поки що працюють, проте, як зазначив міський голова, памп-трек можуть створити у гідропарку.

Нагадаємо, восени 2019 року у рамках заходу «ПАРКування Соборного» у Житомирі облаштували тимчасовий скейт-парк на головному майдані міста. Користуючись можливістю, екстремали вперше у Житомирі влаштувати змагання серед скейтерів, самокатерів та BMX-рів.

Як повідомляв Житомир.info, місцеві скейтбордисти, ролери, самокатери, BMX-ри вимушені тренуватись на вулицях міста, адже не мають іншого місця, де б змогли кататись, та мріють, щоб у Житомирі нарешті побудували скейт-парк.

Минулорічний фоторепортаж про те, як житомирські екстремали катаються біля фонтану на Соборному майдані, можна побачити тут.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: скейт-парк бульвар памп-трек скейт велосипед  
Матеріали по темі