Місто

У Житомирі запрацювали тренажерні зали: особливості «карантинного» тренування

3 June 2020, 12:29

З 1 червня свою роботу відновили тренажерні зали. Чим звичайне тренування відрізняється від «карантинного», Житомир.info дізнався у спортсменки Надії.

Надія Луференко займається в тренажерному залі більше року. Спортсменка розповідає: людей у залі небагато, тому черг біля спортивного обладнання немає. До чого довелося звикати – це дезінфекція рук після контакту зі спортивним обладнанням.

«Обов'язково має бути рушник. Щодо маски: немає такого закону про потребу одягати маску, але все-таки краще, якщо ви візьмете її собою. Також є обмеження на доріжках, а також обмеження в душових кабінах. Скупчення людей, як ви бачите, немає і в принципі можна займатися. Дезінфікувати руки обов'язково. Дезінфікуйте, займайтеся та будьте здорові. Спорт – це здоров'я», – каже спортсменка Надія Луференко.


Вона впевнена, що тренуватися в умовах карантину безпечно.

«Насправді я дуже полюбляю зал і гадаю, що багато хто також любить зал. Нема чого хвилюватися, безпечно ходити до залу. Ви ходите до магазину, по вулиці, і в зал ходити так само безпечно», – ділиться Надія Луференко.

Крім цього, при вході до тренажерної зали кожному вимірюють температуру. Біля тренажерів стоять дезінфікуючі засоби та паперові рушники. За словами адміністрації, нині діють обмеження на деякі спортивні заняття.

«Дезінфектори стоять скрізь, вимірюємо температуру людям, у роздягальні зменшили кількість шаф для використання і так само в душовій. Кардіо- стоїть як потрібно – 2,5 метри один від одного. Щодо кількості людей: на 10 квадратних метрів 1 людина, на нашу квадратуру припустимо в середньому 25 людей без урахування персоналу. Групові заняття лише за записом і до 10 людей. Групові заняття до 12 років для дітей на цей час проводити не можна. Перше, що ми просили людей, коли оголосили, що працюємо л – у вечірній час, коли найбільше всього людей, завчасно телефонувати адміністратору. У кожного є абонемент і там є контакти, вони можуть зателефонувати за 30 хвилин, адміністратор скаже, чи потрібно приходити, чи краще пізніше прийти. Кожні 2 години у нас проходить вологе прибирання та обробка всіх контактних поверхонь, де людина може взятися за обладнання», – говорить керівник тренажерної зали Вадим Сидоров.

Фоторепортаж з порожніх житомирських стадіонів і спортмайданчиків під час карантину, відзнятий 24 березня 2020 року, дивіться тут

Нагадаємо, 2 червня 2020 року житомирська спортшкола «Полісся» відновила роботу після карантину, а «Спартак Арену» відкрили для відвідувачів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: тренажерний зал тренування спорт  
Матеріали по темі