Фоторепортаж

Житомиряни на роверах і парковки для «народних» засобів пересування. Фоторепортаж до Всесвітнього дня велосипеда

3 June 2020, 16:08

Сьогодні, 3 червня, відзначають Всесвітній день велосипеда. Свято було засновано ООН у 2018 році.

Інформагентство «УНІАН» пише, що, за даними Асоціації велосипедистів Києва, у столиці України за 2018 рік кількість велосипедистів зросла на 40%.

За нашими суб’єктивним спостереженнями, у Житомирі велосипедистів також побільшало. Третього червня, у свято двоколісників, на вулицях міста людей на роверах досить багато. Також припарковані «народні» засоби пересування стоять біля будівель, очікуючи господарів.

Популяризації цього простого, але надійного й екологічно чистого транспорту посприяв карантин, спрямований на протидію поширенню COVID-19. Ровер став чудовою альтернативою тролейбусам і маршруткам: не потрібно підлаштовуватися до певного графіку, виловлювати більш-менш порожній транспорт. Окрім того, імовірність підхопити вірус, їдучи на двоколіснику, мінімальна, та й крутячи педалі можна підтримати і загальний стан здоров’я.

Болючою для велосипедистів лишається проблема велодоріжок, яких у Житомирі замало. Часто керманичі велосипедів бояться ризикувати й виїжджати на проїжджу частину дороги та в основному пересуваються тротуарами. Велосипедисти скаржаться також, що їм не вистачає хороших велопарковок.

Фото з велосипедами як популярного виду транспорту під час карантину дивіться у фоторепортажі, відзнятому 29 квітня 2020 року

Який вигляд мали велопарковки у центрі Житомира та як їх оцінювали користувачі, дивіться та читайте у фоторепортажі від 13 травня 2019 року

Більше двох десятків фото з роверами і велопарковками у головній ролі – у нашому фоторепортажі:

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: велосипед велосипедист День велосипеда  
Матеріали по темі