Здоров'я

У Житомирі пологове відділення перинатального центру, де у лікаря виявили коронавірус, закрили на карантин

9 June 2020, 11:17

На карантин закрили пологове відділення Житомирського обласного перинатального центру, де коронавірус діагностували у лікаря.

Про це 9 червня на брифінгу в ОДА повідомив начальник управління охорони здоров’я Микола Суслик.

«Перед вихідними у нас виявлено один випадок інфікування COVID-19 у лікаря перинатального центру. Вона сьогодні знаходиться на амбулаторному лікуванні, стан – задовільний. Виявлені контактні особи сьогодні перевіряються. Пологове відділення закрите на карантин. Вагітні жінки з нормальним перебігом вагітності і з супутньою патологією направляються у пологовий будинок центральної міської лікарні №1», - розповів Микола Суслик.

За його словами, карантин продовжили і у кількох відділеннях обласної клінічної лікарні ім. Гербачевського, де на минулому тижні було 19 хворих на коронавірус медиків та 7 пацієнтів. Упродовж вихідних до них додались ще 4 нові випадки серед медичного персоналу.

«На протязі останніх 5 днів іще виявлено 4 випадки в різних відділеннях обласної клінічної лікарні ім. Гербачевського. Це не групові випадки. Тому ті відділення, які наразі закриті, продовжують перебувати в карантині і не будуть відкриті через виявлені випадки у працівників», - поінформував начальник управління охорони здоров’я Житомирської ОДА Микола Суслик.


Нагадаємо, упродовж минулої доби, 8 червня, на Житомирщині зафіксовано 45 нових випадків захворювання на COVID-19, найбільше - 16 випадків - у Житомирі. Усього в області від початку пандемії інфікувались коронавірусом 943 жителі.

Як повідомляв Житомир.info, станом на 9.00 9 червня в Україні лабораторно підтверджено 27856 випадків COVID-19, з них 394 виявлено упродовж останньої доби. Одужали 12412 людей, померли 810 людей.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: коронавірус COVID-19 вірус зараження перинатальний центр пологовий будинок карантин  
Матеріали по темі