Влада

За роботу нелегальних АЗС у Житомирській області нарахували 7,5 млн грн штрафів, перевірки заправок відновлюють

9 June 2020, 16:36

У Житомирській області посилюють роботу з перевірки законної діяльності автозаправних станцій. Також відновлюються щотижневі засідання Центру з ліквідації нелегальної торгівлі нафтопродуктами на території регіону.

Про це 9 червня повідомила пресслужба Житомирської облдержадміністрації.

«Завдяки послабленню карантинних обмежень в Україні знову маємо можливість зібратися та обговорити напрямки подальшої роботи щодо боротьби з нелегальними автозаправними станціями на Житомирщині. Загалом в області вже перевірили 253 такі об’єкти, 33 з яких припинили діяльність», – наголосив під час засідання Центру 9 червня перший заступник голови ОДА Володимир Федоренко.

Так, за повідомлення департаменту агропромислового розвитку та економічної політики ОДА, станом на 02.06.2020 р. у Житомирській області здійснили перевірку 253 об’єктів, у тому числі:

• припинено діяльність – 33 АЗС;
• складено адміністративних протоколів – 18;
• вилучено пального – 205 тонн на суму 5,3 млн грн;
• накладено арешт на пальне – 26,4 тонни;
• нараховано штрафних та фінансових санкцій – 7,5 млн грн;
• вилучено обладнання на суму – 4,3 млн грн.

В ОДА зазначають, що в Житомирській області працює телефонна «гаряча лінія», де приймають інформацію про функціонування нелегальних автозаправок. Повідомити про розташування незаконних автозаправних станцій можна за телефоном (0412) 47-46-33.

Нагадаємо, з кінця 2019 року в Житомирській області почали активно перевіряти автозаправні станції, аби виявити ті, які працюють нелегально. У результаті – офіційний виторг від продажу пального у січні 2020 року, порівняно з січнем 2019-го, зріс на 74%.

Як повідомляв Житомир.info, 13 лютого 2020 року в Житомирській облдержадміністрації повідомляли, що в області перевірили 246 автозаправних станцій. За результатами перевірок 29 з них закрили і нарахували штрафних та фінансових санкцій на 6 млн грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: АЗС нелегальна заправка заправка перевірка  
Матеріали по темі