Події

Цілив у кота, а влучив у сусідку: подробиці стрілянини у Житомирській області, у якій постраждала жінка

12 June 2020, 09:44

Цілив у кота, а влучив у сусідку: в селі Морозівка Брусилівського району Житомирської області чоловік побачив на своїй огорожі чужого кота. Схопив пневматичну гвинтівку і вистрілив. Кіт не постраждав, а от куля влетіла сусідці в око. Стрілець каже, що це сталося випадково, а от жертва певна, що сусід стріляв у неї навмисно.

Про це йдеться в сюжеті ТСН від 11 червня.


Постріл пролунав близько одинадцятої вечора, розповідає чоловік потерпілої Віктор Крук.

«Почув крик, вискочив, а вона вже була на веранді, закрила око і кричала, що больно і око вибили», – каже чоловік.

Чоловік одразу викликав «швидку». В лікарні кажуть, що куля потрапила жінці у куточок ока, пробила його і застрягла в носовій порожнині.

«При огляді ротової і носової порожнини там було кров, затікання. Була загроза потрапляння кулі у черепну порожнину через отвір поранення», – розповідає в.о.головного лікаря Брусилівської ЦРЛ Омелян Кавтишов.

Чи виймати кулю – лікарі ще не визначилися. Проте сподіваються, що зір пацієнтці вдасться зберегти.

Олександр Титаренко, який стріляв з пневматичної гвинтівки, запевняє: навіть не підозрював, що поруч перебувала його сусідка. Насправді його мішенню, каже, була не жінка, а її кіт, який йому постійно дошкуляє.

«Ну коти і в сараї, прийдуть наложать в сараї, там кицька така ряба є. Я не хотів стріляти, люди добрі, повірте», – пояснює стрілець.

Проте поранена Наталія Крук, якій лікарі дозволяють спілкуватися лише телефоном, запевняє, що її кривдник знав про те, що вона біля огорожі, бо нібито якраз перед пострілом вона з ним заговорила.

«Я ж до нього обізвалась, і він мені сказав, махнув отак лівою рукою, мовляв, забери її звідти, чи його звідтіля, і все. І це він підкинув цю рушницю, він навіть не прицілювався», – твердить потерпіла.

У поліції ж наразі схильні вірити сусідові.

«Чоловік зізнався, добровільно видав зброю. Це випадковість. З яких причин – він не пояснював, таким чином намагався налякати котів. Її він не бачив», – каже т.в.о. начальника Брусилівського райвідділу поліції Сергій Сильчук.

У родині потерпілої додають: котик на прізвисько Рижик вже двічі уникає біди: два роки тому їхній сусід стріляв по тварині і тоді довелося витягувати з киці кулю. Проте розслідувати ще й жорстоке поводження з тваринами поліція не збирається.

«Наразі на місці було питання не до котів, а питання було – з'ясування: хто, як, за що і про що», – додає Сергій Сильчук.

За поранення людини чоловікові тепер загрожує до двох років обмеження волі. Його сусіди обурені і переживають, аби наступного разу випадковими жертвами полювання на котів не стали діти.

Нагадаємо, подія сталась увечері 9 червня у Брусилівському районі. Попередньо, місцевий житель, вистреливши з пневматичної гвинтівки у своєму подвір’ї, поцілив у сусідку в її обійсті. Жінку госпіталізували.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: кіт тварина стрілянина гвинтівка зброя постріл Брусилівський район  
Матеріали по темі