Події

​В будинку жителя Коростеня СБУ виявила близько 20 кг бурштину та обладнання для огранки і шліфування каменю

12 June 2020, 12:16

У Коростені із домоволодіння місцевого жителя вилучили 18 кг бурштину та обладнання для його обробки.

Про це 12 червня повідомила пресслужба прокуратури Житомирської області.

«За процесуального керівництва прокуратури Житомирської області триває досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом незаконного видобування бурштину, що спричинило тяжкі наслідки (ч.4 ст. 240, ч.3 ст. 368, ч.3 ст. 369 КК України)», - йдеться у повідомленні.

У четвер, 11 червня 2020 року, у межах досудового розслідування, слідчими слідчого відділу та співробітниками ВБКОЗ Управління СБУ в області проведено санкціонований обшук у житловому будинку жителя міста Коростеня.

У ході обшуку, у частині житлового будинку, яка була облаштована для обробки сонячного каменю, виявили та вилучили верстат, шліфувальну машинку для обробки бурштину, а також майже 18 кг частково обробленого каміння.

«Наразі вирішується питання щодо накладення арешту на вилучене майно та коштовне каміння. Досудове розслідування проводять слідчі управління СБУ в області. Прокуратура Житомирської області здійснює процесуальне керівництво», - повідомили в прокуратурі.

У пресгрупі управління СБУ в Житомирській області уточнили, що партію нелегального бурштину вилучила у скупника з Коростеня

«Торговця, який займався скупкою і продажем незаконно видобутого бурштину, викрили на Житомирщині співробітники Служби безпеки України. За попередньою версією слідства, житель Коростеня скуповував бурштин-сирець у місцевих нелегальних копачів. У майстерні, облаштованій на території власного помешкання, він здійснював його огранку та подальшу підготовку до продажу. За оперативними даними, серед його постачальників – фігуранти раніше відкритих кримінальних проваджень, які займаються масштабним видобутком та нелегальним експортом «сонячного каменю» до країн Східної Азії», =- повідомили в СБУ.

За інформацією пресгрупи СБУ в області, за місцем проживання торговця правоохоронці провели обшук та вилучили партію підготовленого до продажу коштовного каміння –20 кілограмів бурштину-сирцю великої фракції, а також обладнання для його огранки та шліфування, чорнові записи з інформацією про постачальників і покупців.

Як повідомляв Житомир.info, 4 березня 2020 року обласна прокуратура інформувала про відсутність «свіжих» слідів видобутку бурштину в Олевському районі. 8 травня 2020 року прокуратура Житомирської області заявила про припинення незаконного видобутку бурштину в північних районах.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: бурштин торгівля бурштином обробка бурштину Коростень обшук  
Матеріали по темі