Політика

Депутат Житомирської облради підготував звернення до Верховної ради з проханням публічно вибачитися

12 June 2020, 16:19

Голова фракції ВО «Свобода» Сидор Кізін підготував звернення депутатів обласної ради до Верховної ради щодо перегляду мовного законодавства.

Відповідний проєкт рішення сесії з текстом звернення оприлюднений 12 червня.

«Спроби обмежити використання української мови у публічній сфері є політичною диверсією проти України, української нації та кожного українця. Ми, депутати обласної ради, переконані, що такі заяви руйнують єдність нації. Це чергова спроба розбратати українців. Все це призводить до перетворення України у колонію та провокує громадянський конфлікт. Звертаємося з проханням до Верховної Ради України:

1. Недопустити приниження основ української нації та державності;

2. Публічно вибачитись за вислови, які зневажають Україну;

3. Зупинити політику малоросійства та нищення української держави», - йдеться у зверненні, яке планують розглянути на черговій сесії облради 25 червня 2020 року.



Нагадаємо, Житомирська облрада 25 жовтня 2018 року проголосувала за мораторій на публічне використання російськомовного культурного продукту. За рішення, проєкт якого подав голова фракції ВО «Свобода» Сидор Кізін, проголосували 39 з 57 присутніх депутатів, проти була фракція Опозиційного блоку, не голосували також шість депутатів від ВО «Батьківщина». Партія «За життя», головою наглядової ради якої є Віктор Медведчук, оскаржила це рішення обласної ради в суді й 28 лютого 2019 року Житомирський окружний адміністративний суд позов задовольнив: визнав протиправним та нечинним рішення обласної ради «Про мораторій на використання російськомовного культурного продукту на території Житомирської області». Обласна рада подала апеляцію, але постановою від 25 червня 2019 року Сьомий апеляційний адміністративний суд залишив апеляційну скаргу без задоволення, а рішення суду першої інстанції – без змін.

Як повідомляв Житомир.info, керівник Житомирської обласної організації ВО «Свобода», голова партійної фракції в обласній раді Сидор Кізін за 2019 рік отримав 1 млн 007 тис. грн доходів від підприємницької діяльності у сфері права.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: облрада Кізін звернення мова ВР "Свобода"  
Матеріали по темі