Влада

​Житомирська облрада ввела мораторій на публічне використання російськомовного культурного продукту

25 October 2018, 12:47

Обласна рада запровадила мораторій на публічне використання російськомовного культурного продукту в будь-яких формах на території Житомирської області.

Таке рішення ухвалили на сесії облради 25 жовтня.

За рішення, проект якого подав голова фракції ВО «Свобода» Сидор Кізін, проголосували 39 з 57 присутніх, проти була фракція Опозиційного блоку, не голосували також шість депутатів від ВО «Батьківщина».

Нагадаємо, ОДА рекомендуватимуть створити міжвідомчу робочу групу з проведення систематичної роз’яснювальної роботи про мораторій на території Житомирської області, органам місцевого самоврядування - прийняти рішення щодо встановлення на відповідних територіях громад мораторію на публічне використання російськомовного продукту в будь-яких формах до моменту повного припинення окупації Російською Федерацією території України.

Як повідомляв Житомир.info, Львівська обласна рада своїм рішенням від 18 вересня 2018 року запровадила мораторій на публічне використання російськомовного культурного продукту на території Львівської області. На сесії Житомирської облради 2 листопада 2017 року депутати проголосували за проект рішення, підготовлений головою фракції ВО «Свобода», про подолання наслідків радянської окупації в мовному середовищі Житомирської області.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: облрада мораторій мова Кізін  
Матеріали по темі