Місто

Житомирська політехніка співпрацюватиме з державною IT-компанією «ІНФОТЕХ»

20 June 2020, 09:55

Житомирська політехніка підписала меморандум про співпрацю з провідною державною IT-компанією «ІНФОТЕХ», яка входить до сфери управління МВС України та є офіційним постачальником програмних продуктів. Представники підприємства 19 червня вперше приїхали на екскурсію до вишу.

«Ідея співпраці виникла від компанії, і наскільки ми знаємо, ми єдиний регіональний вищий навчальний заклад, до якого звернулась компанія з пропозицією про співпрацю. Вони особисто знайшли контакти ректора і запропонували, судячи з тієї інформації, яка є в мережі Інтернет, про те, що їм було б цікаво співпрацювати з нашими викладачами і студентами», - розповідає перший проректор Житомирської політехніки Оксана Олійник.


Меморандум включає декілька напрямів: розробка спільних проєктів у сфері IT-технологій, кібербезпеки, обліку та оподаткування, робототехніки, а також можливість проходження практики й подальше працевлаштування студентів.

«Ми дуже зацікавлені у співпраці з ДП «ІНФОТЕХ», адже плануємо з ними ряд певних напрямів або форм співпраці. Це і дуальна освіта, тобто ми хочемо обговорити питання, щодо можливості надавати студентам теоретичні знання, а практичні вони проходитимуть на базі підприємства. Ми також пропонуємо представникам підприємства проводити онлайн-лекції, тематичні зустрічі зі студентами», - кажедекан факультету інформаційно-комп’ютерних технологій Надія Лобанчикова.

«Співпраця буде пов'язана як з науковими дослідженнями, так і з підготовкою кадрів. Це і юристи, і правоохоронці, які будуть займатися з боротьбою з кіберзлочинністю», - зазначає декан факультету публічного управління та права Димитрій Грицишен.

Представникам Державного підприємства «ІНФОТЕХ» показали аудиторії університету та розробки студентів.

«Ми готові допомагати своїми ексклюзивними технологіями, якими ми володіємо, незважаючи на те, що ми молоде підприємство, адже почали діяльність у 2018 році. У нас сьогодні 215 працівників, більшість зайнята у креативній сфері, тобто в сфері інформаційно-комп'ютерних технологій. Зокрема, це розробники, вебдизайнери, тобто ті люди, які створюють програмне забезпечення. Ми готові надавати можливість для проходження виробничої практики і брати студентів на роботу», - говорить директор ДП «ІНФОТЕХ» Андрій Тимошенко.

«Нам є що запропонувати. Наша пропозиція унікальна, ми пропонуємо ті технології, які студенти не отримують в корпоративному секторі або отримати це складніше, бо наші інженери вони є авторами цих продуктів і виробництво цих продуктів та субпродуктів зосереджено в руках компанії », - додає провідний інженер-програміст ДП «ІНФОТЕХ» Максим Сохацький.

Представники компанії зазначають, що Житомирська політехніка вразила сучасним дизайном та перспективними студентськими проєктами, тому сподіваються на активну співпрацю.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Житомирська політехніка меморандум співпраця 
Матеріали по темі