Місто

​У КП «Житомиртранспорт» пояснили, що робити при отриманні повідомлення про спроби списання коштів за проїзд

23 June 2020, 17:22

З 22 червня деяким користувачам громадського транспорту Житомира, що сплачували за свій поїзд банківськими картками, почали приходити повідомлення про спроби списання коштів за проїзд, навіть якщо вони давно не їздили. Це можуть бути списання за поїздки, які не були оплачені раніше.

Про це повідомляють в групі Транспорт Житомира в соцмережі.

«Внесемо трохи роз'яснень в ситуацію. Окрім списань за поїздки останніх днів, здійснюються списання за поїздки, що могли бути здійснені впродовж останніх кількох місяців. Це не повторні списання за одні й ті ж поїздки, а запити на списання коштів, за поїздки, які не були оплачені раніше. Чому так відбувається? Вчора було здійснено вивантаження транзакцій з кількох валідаторів тролейбусів, що з певних причин не вивантажувались вчасно і накопичували інформацію. Після їх вивантаження система списань “побачила” ці оплати за поїздки і почала надсилати запити на списання коштів. На жаль, таке інколи трапляється. Не варто панікувати, всі транзакції реєструються у кількох системах, отримувач коштів відомий і публічний, тому ніхто не краде з вашого рахунку гроші», – пояснюють у КП «Житомиртранспорт».

Щоб перевірити списання коштів за проїзд – заповніть форму-звернення і працівники комунального підприємства обов'язково опрацюють її.

У КП «Житомиртранспорт» кажуть, що блокувати банківську картку і знімати з неї всі гроші не варто.

«Не потрібно блокувати свою банківську картку чи обнуляти залишок коштів на ній, бо в такому разі запити системи на списання по одній і тій же поїздці будуть повторюватись до того часу поки вони не завершаться успішно. Якщо ж при запиті не відбулося успішного списання коштів, то банківська картка буде заблокована для оплат в транспорті. Не варто повторно використовувати таку картку для оплати проїзду допоки у вас не буде достатнього доступного залишку для списання боргу», – йдеться у повідомленні.

Уточнити інформацію можна у Viber або Telegram за номером: 073 333 15 80

Як повідомляв Житомир.info, 14 березня з карток житомирян за ніч кілька разів списали кошти за поїздки, у КП «Житомиртранспорт» сказали – технічні проблеми. 17 березня заступник мера пояснив, чи повернуть житомирянам зайво списані кошти за поїздки в громадському транспорті.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: транспорт картка гроші списання КП «Житомиртранспорт»  
Матеріали по темі