Суспільство

Рафтинг у Карпатах

26 June 2020, 09:46

Відпустка в Україні може стати незабутньою і захоплюючою подорожжю, особливо якщо місцем для відпочинку вибрати Карпати. Цей дивовижний край насичений неймовірно красивими пейзажами, чистим і чарівною природою, домашнім теплом і затишком, цікавими і незвичайними екстремальними заняттями. Ваш список, чим зайнятися в Карпатах, однозначно буде заповненим.

Види відпочинку

Відпочинок в Карпатах літом включає масу екстремальних і рухливих розваг. Обравши готель в Карпатах «Вершина» -можна відпочивати в затишному дерев'яному будиночку і насолоджуватися тишею. Інший варіант - це наповнити свою відпустку різноманітними розвагами, екскурсіями по культурним та природним заповідникам. Є можливість організувати або відвідати:

● Поїздку на квадроциклах

● Гірськолижний відпочинок

● Прогулянки на конях

● Полювання та риболовля

● Мотузковий парк

● Стрільба з лука

● Екскурсійні пішохідні маршрути

● Рафтинг по річці

Що таке рафтинг?

Найпопулярнішим залишається рафтинг. Це швидкий спуск по порогах гірської річки на катамаранах, рафтах, байдарках або каяках. Найчастіше долають такий шлях на надувних човнах командою, яка складається з декількох чоловік. Такий активний відпочинок в Карпатах передбачає хорошу фізичну підготовку, готовність обходити складні перешкоди, маневрувати і діяти злагоджено.

Успішний спуск безпосередньо залежить від швидкої реакції, чітких скоординованих дій та взаємодопомоги між учасниками. Важливо, слухати команди досвідченого інструктора. Він завжди детально пояснює і розповідає, як правильно гребти, щоб максимально ефективно долати будь-які річкові пороги.

У Карпатах є три гірські річки, за якими є можливість спуститися:

1. Опір

2. Прут

3. Черемош

Сучасний рафтинг в Карпатах відрізняється великою різноманітністю. Для кожного туриста знайдеться відповідна категорія на різних видах водного транспорту. Зараз це може бути звичайна прогулянка всією сім'єю по річці, розглядаючи мальовничі куточки неймовірною природи Карпат.

Такий активний вид відпочинку поєднує в собі фізичні навантаження і приємну нетрадиційну екскурсію по природним заповідникам. Подібний формат підійде для новачків, якщо хочеться спробувати екстремальні розваги. Хто, бажає познайомитися з рафтингом, також варто починати з легких прогулянок по річці.

Де зупиниться?

Місто Яремче - це центр і серце карпатського краю. Всі досвідчені мандрівники знають, де відпочити в Карпатах якісно і з користю. Тут зосереджені культурні центри та цікаві активні розваги. Карпатський готель «Вершина» знаходиться в тихому куточку Яремче. Тут всі умови сприяють комфортному і затишного відпочинку. На території є басейн, лазня, автомобільна стоянка і дитячий майданчик. Є можливість вибрати житло:

  • Апартаменти з піччю
  • Апартаменти з каміном
  • Котедж «На печі»
  • Якщо ж ви шанувальник активних розваг, тоді в Яремче є безліч варіантів, як спуститься по гірській річці.

    Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
    Теги: відпочинок відпустка Карпати  
    Матеріали по темі