Події

​У Житомирській області троє підлітків вкрали мотоцикл, щоб дістатися додому, а потім спалили його в лісі

2 July 2020, 12:44

Наприкінці червня у жителя Олевська вкрали мотоцикл, який він залишив на вулиці. За кілька днів поліція встановила причетних до викрадення транспортного засобу осіб: ними виявились троє підлітків. Хлопці хотіли на чужому мотоциклі дістатися додому у сусіднє село, а потім вирішили спалити двоколісник в лісі.

Про це 2 липня повідомила пресслужба ГУНП в Житомирській області.

«Житель районного центру, залишивши свій двоколісний транспортний засіб на вулиці, згодом виявив його пропажу. Поліцейські встановили причетних до злодіяння та розшукали викрадене майно. Як з’ясувалось, підлітки намагалися спалити мотоцикл, аби уникнути покарання. Нині триває досудове розслідування», - йдеться у повідомленні.

Уночі 28 червня до поліції звернувся 36-річний житель м. Олевська із повідомленням про пропажу його мотоцикла «Qingoi». На місці події чоловік розповів поліцейським, що увечері, завітавши до товариша, залишив транспортний засіб біля паркану його будинку. Згодом, близько 23:00, вирішивши повертатися додому, виявив пропажу.

Відомості про подію були внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) КК України. Поліцейські розпочали низку заходів для розшуку правопорушників та транспортного засобу.

У результаті правоохоронці встановили причетність до неправомірних дій трьох підлітків, жителів одного з сіл району.

«Хлопців розшукали за місцем проживання. Один з них 16-річний школяр-старшокласник, ще двоє, віком 15 та 16 років, учні професійних навчальних закладів. У розшуку допомогли записи з встановлених у нашому місті камер відеоспостереження», - повідомив керівник сектору кримінальної поліції Олевського відділення Сергій Собецький.

Хлопці визнали свою провину та розповіли, що взявши чужий мотоцикл, збиралися дістатися ним додому. Згодом, зрозумівши, що транспортний засіб розшукують, вирішили його знищити, спаливши у лісовому масиві. Поліцейські вилучили пошкоджений мотоцикл.

«Нині триває подальше з’ясування всіх обставин події. Слід зазначити, що законодавством незаконне заволодіння транспортним засобом, вчинене за попередньою змовою групою осіб, карається позбавленням волі на строк від 5 до 8 років». – повідомили в поліції.

Нагадаємо, наприкінці травня 2020 поблизу Коростишева патрульні виявили мотоцикл, який знаходився у міжнародному розшуку: два роки тому його викрали в Італії.

Як повідомляв Житомир.info, у серпні 2018 у Житомирі патрульні затримали 14-річного хлопця, який вкрав ВАЗ.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: викрадення угон мотоцикл підліток Олевськ  
Матеріали по темі