Здоров'я

​У Баранівці коронавірус виявили у маніпуляційної медсестри райлікарні, яка проводила забір аналізів у пацієнтів

3 July 2020, 14:24

1 липня у райцентрі Баранівка зафіксували перший лабораторно підтверджений випадок COVID-19. На коронавірус захворіла медична сестра районної лікарні.

Про це на своїй сторінці у соцмережі повідомив міський голова Баранівки Анатолій Душко, опублікувавши відеозвернення.

«30 червня ми повідомляли про дві підозри на коронавірус, а в середу, 1 липня, отримали результати ПЛР-дослідження. Проба жителя Рогачова виявилась негативною, а у жительки Баранівки виявили захворювання COVID-19. Дуже погано, що ця жінка, яка захворіла на коронавірус є медичною сестрою і працює в нашій лікарні. Враховуючи свою професію і свою спеціалізацію, ця медична сестра спілкувалася з величезною кількістю людей. Тому дуже прошу вас зараз без нагальної потреби не звертатися до районної лікарні. Ви усі маєте знати телефони сімейного лікаря, телефон чергового в амбулаторії, є телефон «гарячої лінії», за яким можна налагодити комунікацію з медичним персоналом», - повідомив Анатолій Душко.


Відео зі сторінки мера Баранівки Анатолія Душка

Він також попросив місцевих жителів дотримуватись карантину та обмежити своє перебування в громадських місцях.

Завідувачка Баранівським райвідділом Новоград-Волинського міжрайонного відділу ДУ «Житомирський обласний лабораторний центр МОЗ України» Наталія Дячук розповіла місцевому сайту Баранівки, що наразі проводиться встановлення кола осіб, які останнім часом контактували з хворою на коронавірус медсестрою.

«У Баранівській центральній лікарні проводять протиепідемічні заходи, наразі там обмежено надання медичних послуг, в тому числі не проводяться профілактичні огляди, не надаються планові консультації, медична допомога надається лише при ургентних випадках. Встановлено коло осіб і ще воно доповнюється, контактні особи перебуватимуть в самоізоляції і, в разі появи у них клінічних проявів коронавірусного захворювання, буде проведено лабораторне тестування», - повідомила Наталія Дячук.

Станом на зараз встановлено 15 контактних осіб інфікованої COVID-19 медсестри. Це члени родини та колеги по роботі. Разом з тим, установлено близько 100 осіб, які вважаються «умовно контактними» – пацієнти райлікарні.

Як розповіли Житомир.info місцеві жителі, медсестра, у якої виявили коронавірус, працює у маніпуляційному кабінеті Баранівської райлікарні і проводила забір аналізів у жителів району, в тому числі під час профілактичних оглядів у дітей, які збираються цьогоріч до першого класу, в абітурієнтів і т.д.

Нагадаємо, станом на ранок 3 липня в Житомирській області було зафіксовано 1435 випадків COVID-19, з них 14 виявлені упродовж останньої доби.

Як повідомляв Житомир.info, у житомирській лікарні №1 перебуває двоє вагітних з підтвердженим діагнозом COVID-19: жінки з Пулинського та Баранівського районів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: коронавірус COVID-19 зараження медсестра Баранівка  
Матеріали по темі