Влада

Регламентна комісія облради з’ясовує, чому питання оренди житомирського Центру крові винесли на сесію без попереднього погодження

6 July 2020, 17:47

Регламентна комісія вивчає обставини включення до порядку денного останньої сесії Житомирської облради питання передачі приміщення Обласного центру крові в оренду на аукціоні. Тоді ж депутати не підтримали пропозицію, яку попередньо не погоджували профільні комісії.

«Коли ми розмовляли і задавали питання нашим керівникам, пану Чугріну та пану Казьмірику, вони посилались на те, що отримали доручення від керівництва, щоб вчинити певні дії. Ми з'ясували для себе, що у нас правом внесення проєкту рішення на обласну раду наділений голова обласної ради, облдержадміністрації, окремий депутат або депутатська комісія. Цей проєкт не був підготовлений будь-ким із суб'єктів ініціативи, а був підготовлений фактично керівником управління майном, і в подальшому додаток не був ніким підписаний та завізований», – повідомив голова регламентної комісії Житомирської обласної ради Сидір Кізін.


На засіданні був присутній голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко. Він повідомив, що зустрічався з представниками фірми, яка хоче орендувати Центр крові, проте виносити питання на сесію поки що зарано.

«У мене в дійсності були представники «Біофарма», і я зустрічався з кінцевим бенефіціаром фірми «Біофарма», почув, що можуть зробити з Центру крові. Перше, що я зробив після того, як у мене були представники фірми «Біофарма», зателефонував колезі в Черкаську обласну державну адміністрацію та запив, наскільки потрібен для регіону такий центр крові. Після цього запросив керівника Центру крові з відповідним листом і доручив своїм підрозділам ретельно вивчити можливість передачі Центру крові в оренду. Це в мене було, а ось так кулуарно (вносити питання до порядку денного, - ред.) в мене надзвичайно великі зауваження. Ми взагалі тільки почали, воно тільки зароджується», - розповів голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко.

«Якщо все майно передано в оренду приватній структурі, це означає ліквідацію комунального майна. Тобто, якби ми проголосували, Центр припинив діяльність на підставі рішення обласної ради, а, по-друге, все його майно передано приватній структурі. Це фактично приватизація», - сказав голова регламентної комісії Житомирської обласної ради Сидір Кізін.

Натомість начальник управління майном виконавчого апарату обласної ради Володимир Казьмірик відповів: «Центр крові міг би взяти собі два кабінети і там функціонувати, як у нас агенція працює багато років».

Після цього начальнику управління поставили запитання про застосування мовчазної згоди.

«Володимире Івановичу, у мене питання, ви в курсі, що в законі «Про оренду державного комунального майна» є пункт про мовчазну згоду. Чому ви на сесії депутатам про це не сказали, щоб не піднялося такої хвилі?», - запитав депутат Житомирської обласної ради Дмитро Кропачов.

«Я був в курсі, тому я запропонував включити (об'єкт) у перелік першого типу. По-перше, коли я на сесії почав говорити, мені голова обласної ради сказав: ви не говоріть, бо договоритесь», - відповів начальник управління майном виконавчого апарату Житомирської обласної ради Володимир Казьмірик.

Депутат Дмитро Кропачов пообіцяв зробити запит на стенограму розгляду цього питання під час сесії.

На передніх засіданнях регламентна комісія заслухала пояснення також від керівника КНП «Обласний центр крові» та рекомендувала відсторонити причетних осіб від виконання обов'язків до завершення службового розслідування. Зокрема, це стосується начальника управління майном.

«Ми фактично на комісії опитали, заслухали пояснення під протокол усіх, хто відзначився. В першу чергу, керівника обласного комунального закладу Центр крові. Ми запитали у нього обставини, що це за лист, де він висловлює зацікавленість, і я цитую «в здачі в оренду всього нерухомого майна Центру». Також ми дали оцінку та заслухали керівника нашого управління майном обласної ради, який під протокол повідомив, що це він доручив підготувати проєкт рішення сесії обласної ради, де зазначив, що все приміщення є вільним і підлягає оренді шляхом аукціону», - підсумував голова регламентної комісії Житомирської обласної ради Сидір Кізін.

Усі свідчення та результати засідань передадуть комісії з проведення службового розслідування, яка прийматиме подальші рішення.

Нагадаємо, 25 червня 2020 року на сесії Житомирської обласної ради депутати бурхливо обговорювали питання «Про затвердження Переліків першого та другого типу об’єктів оренди комунальної власності». Каменем спотикання став додаток 1 до проєкту рішення з переліком першого типу об’єктів оренди, які підлягають передачі в оренду на аукціоні, а саме – пункт, який стосувався комунального некомерційного підприємства «Обласний центр крові» Житомирської обласної ради, що знаходиться на вулиці Кибальчича, 16.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Центр крові Кізін облрада  
Матеріали по темі