Місто

Координаційна рада вважає, що відкривати житомирський табір «Супутник» цього року недоцільно

7 July 2020, 17:40

На розгляд виконавчого комітету Житомирської міської ради винесуть питання щодо недоцільності відкриття дитячого табору «Супутник» цього сезону.

Про це 7 липня повідомила начальниця управління у справах сім’ї, молоді та спорту міськради Ірина Ковальчук.

«Ви знаєте, що рішенням уряду та виконавчого комітету було визначено, що до 31 липня заборонено відкривати будь-які табори відпочинку та оздоровлення по всій Україні, і в тому числі у місті Житомирі. Сьогодні відбулася координаційна рада, там багато присутніх, люди, які представляють різні галузі – начальники управлінь, заступники міського голови – і було прийнято рішення про недоцільність відкривати саме табір «Супутник» на одну зміну. Тому, якщо його навіть дозволять відкрити в серпні, якщо уряд дозволить, це буде середина серпня, і всього-на-всього одна зміна, на яку потрібно буде набирати персонал, кухарів, вожатих, які будуть займатися з дітьми. Економічно це недоцільно робити», – говорить начальниця управління у справах сім’ї, молоді та спорту Ірина Ковальчук.


Хоч табір цього року не відкрили, але готувалися і на початку весни встановили нові вбиральні для дітей.

«Табір готувався, і частково в кількох корпусах, де не було вбиралень, були туалети на вулиці, були перебудовані або розміщені вбиральні для дітей. Це зроблено, це готово, вбиральні дійсно класні», – додає Ірина Ковальчук.

За словами начальниці управління, путівки житомиряни попередньо не купували, а кошти, які були передбачені на табір «Супутник» у 2020 році, перенаправлять на інші потреби міста.

Нагадаємо, 16 червня Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій на своєму позачерговому засіданні ухвалила рішення щодо недоцільності відкриття дитячих оздоровчих таборів раніше 1 липня цього року.

Як повідомляв Житомир.info, на оздоровлення дітей у 2020 році в бюджеті Житомира було передбачено 6,5 мільйонів гривень, з них на табір «Супутник» – 4 млн грн, де планували оздоровити 1125 дітей. 1 квітня міська рада оприлюднила оголошення про попередню реєстрацію на придбання платних путівок для відпочинку у позаміському комунальному закладі оздоровлення та відпочинку «Супутник» влітку 2020 року.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: табір "Супутник" дитина оздоровлення  
Матеріали по темі