Суспільство

Поліський університет розвивається з «космічною» швидкістю

10 July 2020, 16:58

Центр міжнародних проєктів «Євроосвіта», в партнерстві з міжнародною групою експертів IREG Observatory on Academic Ranking and Excellence, презентував новий академічний рейтинг закладів вищої освіти України «Топ-200 Україна 2020».

Поліський національний університет (до березня 2020 рокуЖитомирський національний агроекологічний університет) у цьому рейтингу посів 57 місце, покращивши свої позиції в порівнянні з минулим роком на 79 сходинок. Це найвищий серед вітчизняних закладів вищої освіти показник темпів росту.

При цьому університет є абсолютно унікальним закладом вищої освіти, який займається не лише освітньою, науковою та гуманітарною діяльністю, а й активно впроваджує сучасні космічні та геоінформаційні технології в практику державного та регіонального управління, вирішення проблем національної безпеки, ліквідації надзвичайних ситуацій, управління надрами, транспортом та комунікаціями.

Нагадаємо, що у 2019 році університет спільно з Державним космічним агентством України, Національним центром управління та випробувань космічних засобів, Житомирською облдержадміністрацією та обласною радою, Житомирською міськрадою, Музеєм космонавтики ім. С.П. Корольова, Житомирським військовим інститутом ім. С.П. Корольова, Андрушівською астрономічною обсерваторією, ТОВ “ЕСРАЙ Україна”, Центром робототехніки та мейкерства “Robot.ON”, ЗОШ №8 м.Житомир виступив ініціатором створення регіонального інноваційно-космічного кластера «Полісся» (www.risc.com.ua), який вже сьогодні реалізує ряд важливих для держави та регіону проєктів.

Зокрема, зараз університет реалізує пілотний проєкт національного рівня зі створення інтегрованої системи попередження та ліквідації лісових пожеж з використанням космічних та ГІС-технологій. Раніше Поліський університет представив концепцію сучасної моделі управління регіоном на платформі космічних та геоінформаційних систем тощо.

З 2020 року Поліський національний університет розпочинає підготовку фахівців за освітньою програмою «Космічний моніторинг Землі». Фахівці, які здобудуть вищу освіту за цією програмою, володітимуть сучасними методами і технологіями отримання, оброблення та використання інформації, інтелектуального аналізу даних і прийняття рішень у сферах національної безпеки, надзвичайних ситуацій, регіонального розвитку, екології та охорони навколишнього середовища, геології та надр, лісового господарства, аграрного сектору економіки тощо. Спеціалісти з такими знаннями сьогодні є надзвичайно затребуваними як в Україні, так і за кордоном.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Поліський університет університет  
Матеріали по темі