Здоров'я

МОЗ запустило проєкт психосоціальної підтримки людей – «Психічне здоров’я для України»

13 July 2020, 10:21

В Україні стартував проєкт психосоціальної підтримки людей «Психічне здоров‘я для України», основна мета якого – покращити якість і доступність такої допомоги. Одним із перших кроків проекту став запуск сайту зі списком гарячих ліній допомоги, а також безкоштовним освітнім онлайн-порталом з навчальними курсами та вебінарами про психічне здоров’я.

Про це повідомила 11 липня пресслужба Міністерства охорони здоров’я.

«МОЗ розуміє важливість реформи системи охорони психічного здоров’я. Ми цінуємо підтримку міжнародних партнерів, адже в Україні ще не до кінця сформовано культуру турботи про психічне здоров’я, і в нас попереду ― велика освітня робота. Одна з основних цілей у цьому питанні ― перехід від надання психіатричної допомоги до збереження психічного здоров’я українців», - зазначила перша заступниця Міністра охорони здоров’я України Ірина Садов’як на прес-брифінгу з нагоди запуску проекту.

Міністерство нагадує, що наразі загальне недофінансування психіатричної служби складає 898 млн грн, це ставить під загрозу існування психіатричних лікарень, і зараз МОЗ це виправляє. Реформа медицини в своєму новому вигляді передбачає зміни, за яких лікарні не закриватимуться.

«Проєкт впроваджується за підтримки Швейцарії, що надається через Швейцарську агенцію розвитку та співробітництва (SDC), в контексті Національної стратегії реформування системи охорони здоров’я в Україні на період 2015-2020 років та підтримки реформи системи охорони психічного здоров'я в Україні», - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Житомир.info, 9 червня 2020 року під час робочого візиту до Житомира заступниця міністра охорони здоров'я України Ірина Микичак розповідала, як фінансуватимуться заклади вторинної ланки медицини й наголошувала, що в різних областях МОЗ бачить проблеми з роботою тубдиспансерів та психіатричних стаціонарів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: МОЗ психічне здоров'я медреформа сайт  
Матеріали по темі