Політика

Мажоритарника від Житомирської області за червень позбавили коштів на виконання депутатських повноважень

14 July 2020, 13:50

Комітет з питань Регламенту, депутатської етики та організації роботи Верховної ради ухвалив рішення про припинення 84 народним депутатам відшкодування витрат, пов’язаних з виконанням депутатських повноважень, за червень 2020 року.

Про це йдеться у відповідному рішенні, ухваленому на засіданні Комітету 8 липня.

«Розглянувши подані Апаратом Верховної Ради України відомості щодо обліку робочого часу народних депутатів України, які (з урахуванням уточнених відомостей щодо обліку робочого часу окремих народних депутатів України) протягом червня 2020 року без поважних причин не брали особистої участі у більш як 30 відсотках голосувань при прийнятті рішень Верховної Ради України на пленарних засіданнях (65 народних депутатів України), без поважних причин не брали особистої участі у більш як 50 відсотках засідань комітетів Верховної Ради України, до складу яких їх обрано (один народний депутат України), без поважних причин не брали особистої участі у більш як 30 відсотках голосувань при прийнятті рішень Верховної Ради України та у більш як 50 відсотках засідань комітетів Верховної Ради України, до складу яких їх обрано (18 народних депутатів України), відповідно до частини п’ятої статті 33 Закону України «Про статус народного депутата України», частини третьої статті 26 Регламенту Верховної Ради України, розпорядження Голови Верховної Ради України від 03.12.2019 № 1240-к «Про порядок обліку робочого часу та здійснення виплат, передбачених статтями 32 і 33 Закону України «Про статус народного депутата України», керуючись положеннями пункту 6 частини першої статті 13 Закону України «Про комітети Верховної Ради України», Комітет вирішив звернутися до Голови Верховної Ради України Разумкова Д.О. з поданням про видання розпорядження, відповідно до абзацу другого частини п’ятої статті 33 Закону України «Про статус народного депутата України», про припинення відшкодування витрат, пов’язаних з виконання депутатських повноважень за червень 2020 року», - йдеться у документі.

Серед депутатів, які не отримають виплати за червень – нардеп Сергій Кузьміних з фракції партії «Слуга народу», обраний від Чуднівського округу №67.

Скріншот з сайту Верховної ради про реєстрацію у червні 2020 року нардепа Кузьміних та відсоток голосувань

Нагадаємо, за листопад 2019 року кошти на депутатську діяльність не отримали мажоритарник з Житомирської області Сергій Кузьміних (фракція партії «Слуга народу», обраний в Чуднівському окрузі №67) та колишня депутатка облради, голова обласної організації ВО «Батьківщина» Анжеліка Лабунська (фракція ВО «Батьківщина», обрана по списку). Лабунська також не отримала відшкодування витрат за грудень 2019 року та лютий-квітень 2020 року.

Як повідомляв Житомир.info, доходами народного депутата Сергія Кузьміних у 2019 році була лише зарплата, отримана у Верховній раді – 272 тис. грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: нардеп Кузьміних ВР прогул  
Матеріали по темі