Події

Справу капітана поліції Житомирської області, якого затримали на збуті наркотиків, скерували до суду

15 July 2020, 09:13

Начальник сектору протидії наркозлочинності ГУ Нацполіціі в Житомирській області постане перед судом за збут наркотиків.

Про це 14 липня повідомила пресслужба Державного бюро розслідувань.

«До суду скеровано обвинувальний акт відносно начальника сектору Управління протидії наркозлочинності Головного управління Національної поліції в Житомирській області. Правоохоронець обвинувачується у незаконному придбанні, зберіганні з метою збуту, а також незаконному збуті особливо небезпечних наркотичних засобів, вчиненому повторно (ч. 2 ст. 307 Кримінального кодексу України). Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Хмельницькому», - йдеться у повідомленні.

Слідство встановило, що правоохоронець займався систематичним збутом психотропних та наркотичних речовин громадянам. Зокрема, правоохоронці задокументували факт передачі начальником сектору особливо небезпечного наркотичного засобу – макової соломи загальною масою понад 107,01 грамів для подальшої реалізації.

«Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 6 до 10 років з конфіскацією майна. Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснювали прокурори Офіс Генерального прокурора та прокуратура Житомирської області. Оперативний супровід – Житомирське управління Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції», - повідомили в ДБР.

Нагадаємо, на початку жовтня 2019 на збуті наркотиків затримали капітана поліції, керівника одного з підрозділів Управління протидії наркозлочинності ГУНП в Житомирській області. Замість того, щоб боротися з наркобізнесом, поліцейський надавав наркотичні засоби та наркосировину дилерам для подальшого збуту ними на території Бердичева та Бердичівського району, отримуючи кошти від прибутку.

Як повідомляв Житомир.info, в травні 2019 року затримали помічник чергового Романівського райвідділу поліції, який разом зі своїм спільником закуповував «за заниженими спеціально для них цінами» товар у місцевих нарковиробників та збував наркозалежним у районі оперативного обслуговування свого відділення.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ДБР наркотик наркобізнес капітан поліції управління протидії наркозлочинності  
Матеріали по темі