Місто

У пологових будинках Житомира знову дозволили партнерські пологи, але є умова

15 July 2020, 14:14

У комунальному некомерційному підприємстві «Обласний перинатальний центр» Житомирської обласної ради (вулиця Романа Шухевича, 2-А) відновили дозвіл на партнерські пологи.

Про це обласний перинатальний центр повідомив на своїй сторінці у Facebook 14 липня.

Однак партнер може бути присутній під час пологів лише за певної умови – необхідно пройти тест на COVID-19, результат якого має бути негативним.

«Партнер може бути присутній на пологах за умови проведеного ІФА-тестування на антитіла IgM та IgG до COVID-19. Отриманий результат аналізу дійсний протягом 3 діб. В разі відсутності розродження за даний термін, партнеру потрібно пройти протягом тижня повторне ІФА-тестування з визначенням IgM», – йдеться у повідомленні на Facebook-сторінці перинатального центру.

З Facebook-сторінки перинатального центру

Партнерські пологи відновили і в комунальному підприємстві «Лікарня №1» Житомирської міської ради (вул. В.Бердичівська, 70). Про це Житомир.info повідомили у гінекологічному відділенні лікарні. Умови перебування партнера у пологовій залі такі ж – йому необхідно мати негативний результат тесту на коронавірус. Також хтось із родичів чи близьких (маючи негативний тест на COVID-19) може перебувати з породіллею і в палаті, однак лише у денні години.

Нагадаємо, 26 березня в КНП «Обласний перинатальний центр» Житомирської обласної ради повідомили про тимчасову відміну партнерських пологів у зв’язку з поширенням коронавірусної інфекції COVID-19. Народжувати удвох було заборонено і в КП «Лікарня №1».

Як повідомляв Житомир.info, 12 лютого 2020 року в КНП «Обласний перинатальний центр» Житомирської обласної ради показали, що входить у «пакунок малюка» в 2020 році.

Житомир.info
Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: пологи пологовий будинок перинатальний центр лікарня  
Матеріали по темі