Влада

Житомирська ОДА готується до збирання врожаю: буде контролювати, консультувати та моніторити

15 July 2020, 14:25

Голова Житомирської облдержадміністрації Віталій Бунечко 13 липня підписав розпорядження «Про організацію проведення робіт із збирання сільськогосподарських культур урожаю 2020 року та забезпечення роботи підприємств, які працюють у сфері сільського господарства та харчової промисловості в умовах карантину»,

Документ оприлюднений на сайті ОДА.

«З метою забезпечення продовольчої безпеки регіону, вчасного проведення комплексу збиральних робіт сільськогосподарських культур урожаю 2020 року в умовах карантину, введеного для запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19», - аргументує необхідність зазначеного розпорядження голова ОДА.

Відповідні органи та місцеве керівництво мають «тримати на контролі» дотримання сільгосппідприємствами санітарних норм і правил, «здійснювати контроль» за дотриманням вимог охорони праці та пожежної безпеки, «забезпечити здійснення контролю» за рухом транспорту, «сприяти у забезпечення безперебійної роботи підприємств».

Крім того, департамент агропромислового розвитку та економічної політики ОДА спільно з райдержадміністраціями повинен забезпечити надання консультативної та практичної допомоги сільгосппідприємствам та щотижневий моніторинг проведення комплексу збиральних робіт.



Як повідомляв Житомир.info, у 2019 році в Житомирській області станом на 1 листопада було намолочено 2062,9 тис. т зернових та зернобобових культур, що на 23,0% більше, ніж на відповідну дату 2018 року Середня урожайність становила 54,9 ц з 1 га (на 16,1% більше). У структурі валового збору зернових культур на початок листопада переважали кукурудза – 52,1% та пшениця – 33,6%. Крім того, усіма категоріями господарств було накопано 1598,1 тис. т картоплі, зібрано 384,8 тис. т овочів відкритого ґрунту та 47,1 тис. т плодових та ягідних культур.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ОДА розпорядження урожай сільське господарство АПК  
Матеріали по темі