Події

​У Житомирі кіберполіція викрила інтернет-шахраїв: один «продавав» одяг, а інший робив альтанки та вольєри

16 July 2020, 12:33

У ході спеціальних заходів під умовною назвою «Трікстер» кіберполіцейські викрили кількох інтернет-шахраїв з Житомирської області.

Про це 16 липня повідомила пресслужба ГУНП в Житомирській області.

«На території області тривали спеціальні заходи під умовною назвою «Трікстер». У рамках їх проведення кіберполіцейські спільно з слідчими Житомирського відділу викрили кілька жителів регіону у вчиненні низки ошуканств через мережу Інтернет. Проводяться розслідування», - йдеться у повідомленні.

Серед викритих - 19-річний житель Житомира. Нині йому повідомлено про підозру у вчиненні чотирьох подібних шахрайств, але у поліцейських є підстави стверджувати про його причетність до понад 30 таких кримінальних діянь. За наявною інформацією, хлопець розміщував фейкові оголошення на інтернет-майданчику про продаж одягу, а після оплати клієнтів змінював сім-карту та зникав із мережі. 9 липня слідчі Житомирського відділу поліції повідомили парубкові про підозру за ч. 1 та ч. 2 ст. 190 (Шахрайство) ККУ.

Інший чоловік, 29-річний житель Житомира, вирішив скористатися своїми робітничими знаннями за фахом. Він розміщував фейкові повідомлення відразу на кількох інтернет-майданчиках про виготовлення альтанок, сходів, вольєрів для домашніх улюбленців та споруд із дерева. Довірливі громадяни перераховували на картку чоловіка десятки тисяч гривень, а вже з наступного дзвінка телефон «виконавця робіт» був вимкнений.

«У результаті оперативних заходів кіберполіцейські встановили особи обох чоловіків. Під час обшуків у них були вилучені банківські картки, сім-карти та слоти для них, мобільні телефони, ноутбуки та інше. Нині тривають досудові розслідування за ст. 190 (Шахрайство) ККУ. Законодавством подібні протиправні дії караються від штрафу до 3 років ув’язнення», - повідомили в поліції.

Як повідомляв Житомир.info, у квітні 2020 кіберполіція викрила двох шахраїв з Житомирської області, які налагодили схему «працевлаштування» за кордоном.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: шахрай інтернет-шахрай продаж картка  
Матеріали по темі