Події

У селищі на півночі Житомирської області виявили підпільний гральний заклад, вхід до якого нагадував комору

21 July 2020, 09:12

В Олевському районі поліція припинила функціонування підвального грального закладу.

Про це 20 липня повідомила пресслужба ГУНП в Житомирській області.

«20 липня у смт Білокоровичах поліцейські припинили незаконне функціонування ігрового закладу, що розмістився у підвальному приміщенні. За наявною інформацією, зал устиг пропрацювати всього кілька днів. Під час візиту поліцейських там знаходився один клієнт та адміністратор. Триває з’ясування усіх обставин», - йдеться у повідомленні.

Вхід до залу розташувався з тильної сторони одного з магазинів селища і мав малопрезентабельний вигляд, що не привертав уваги.

Водночас, як з’ясували поліцейські, приміщення діяло як бар з наданням доступу до азартних ігор через планшети та мережу інтернет.

«На перший погляд, жодних підозр щодо функціонування закладу такого характеру це приміщення не викликало. А його двері - взагалі, як вхід до льоху. Однак перевірка інформації щодо наявності там підпільного закладу підтвердила наші підозри», - розповів начальник Олевського відділення поліції Ігор Григоришин.

«На момент прибуття поліцейських в ігровому залі знаходились адміністраторка та відвідувач. Відносно останнього правоохоронці склали адміністративний протокол за участь в організованих без дозволу азартних іграх на гроші, речі та інші цінності (ст. 181 КУпАП). У результаті проведених слідчих дій із приміщення вилучили грошові кошти, ґаджети та інші докази протиправної діяльності. Правова кваліфікація події – ст. 203-2 (Зайняття гральним бізнесом) КК України. Розпочато відповідні перевірки для встановлення організаторів та причетних осіб до ведення нелегальної діяльності», - повідомили в поліції.

Нагадаємо, 16 липня у Новограді-Волинському «накрили» гральний заклад, який діяв у кафе-барі: вилучили 27 одиниць техніки.

Зауважимо, що у липні цього року правоохоронці вже неодноразово «накривали» гральні заклади у різних містах області: 6 липня провели обшуки у трьох незаконних гральних закладах у Житомирі та Олевську, за фактами функціонування гральних закладів були відкриті кримінальні провадження. 10 липня поліцейські провели одночасні обшуки у трьох закладах громадського харчування у Коростені та Лугинах, де клієнтам пропонували планшети з азартними іграми.

Разом з тим, 14 липня 2020 року Верховна рада на пленарному засіданні прийняла закон «Про державне регулювання діяльності щодо організації та проведення азартних ігор». Зазначимо, що постановою Кабінету міністрів № 1325-р фактично винесено заборону розміщувати гральні заклади під виглядом державних лотерей, який в Україні нараховувалося загалом близько 5300.

Як повідомляв Житомир.info, вранці 20 грудня 2019 прем’єр-міністр Олексій Гончарук дав доручення Нацполіції почати масову перевірку діяльності всіх операторів держлотерей на дотримання закону про заборону грального бізнесу, а ДФС мала організувати перевірки ліцензій всіх так званих «державних лотерей». Водночас міністр внутрішніх справ Арсен Аваков озвучив свою вимогу до Нацполіції: до 16 години 20 грудня відповідно до постанови КМУ припинити функціонування гральних закладів. 20 грудня 2019 правоохоронці перевіряли роботу «лотерей» в центрі Житомира, на вулиці Театральній. За кілька годин 20 грудня у Житомирській області прикрили 7 «лотерей», а інші просто зачинилися самі. Загалом за два місяці у Житомирській області перевірили 310 гральних закладів, з них діючими виявилися 15.

Який вигляд в середині березня 2020 року мали колишні заклади держлотерей у Житомирі, дивіться у фоторепортажі

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: гральний бізнес ігровий автомат азартні ігри казино  
Матеріали по темі