Фоторепортаж

Заклеєні вікна та оголошення про оренду: який вигляд мають колишні заклади держлотерей у Житомирі. Фоторепортаж

11 March 2020, 15:15

Наприкінці минулого року, практично в один день, 20 грудня, в Житомирі зачинилися усі заклади, які працювали як оператори державних лотерей. За кілька днів у місті позникали вивіски, частину з них зняли комунальники, деякі заклади просто завісили вітрини темною плівкою.

Житомир.info вирішив показати, як нині «почуваються» заклади, в яких ще кілька місяців тому знаходились державні лотереї. В об’єктив нашої фотокореспондентки потрапили приміщення, розташовані в центрі міста. Більшість з них досі пустують: з заклеєними вікнами-вітринами, без жодних вивісок, повідомлень чи написів. На дверях деяких є оголошення «Не працює» та «Оренда». І лише одиниці вже «змінили профіль».

Як повідомляв Житомир.info, вранці 20 грудня 2019 прем’єр-міністр Олексій Гончарук дав доручення Нацполіції почати масову перевірку діяльності всіх операторів держлотерей на дотримання закону про заборону грального бізнесу, а ДФС має організувати перевірки ліцензій всіх так званих «державних лотерей». Під час селекторної наради вранці 20 грудня міністр внутрішніх справ Арсен Аваков озвучив свою вимогу до Нацполіції: до 16 години 20 грудня відповідно до постанови КМУ припинити функціонування гральних закладів.

20 грудня 2019 правоохоронці перевіряли роботу «лотерей» в центрі Житомира, на вулиці Театральній. Загалом за кілька годин 20 грудня у Житомирській області прикрили 7 «лотерей», а інші просто зачинилися самі. Наступного дня поліція в Житомирі прозвітувала про облави на «лотереї».

На початку січня правоохоронці продовжили боротьбу з нелегальним гральним бізнесом і в перші дні нового року припинили діяльність у Житомирі покерного клубу.

Загалом за два місяці у Житомирській області перевірили 310 гральних закладів, з них діючими виявилися 15.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: лотерея гральний заклад  
Матеріали по темі