Події

У Житомирської області працювала мережа гральних закладів: у барах клієнтам пропонували планшети з азартними іграми

11 July 2020, 11:02

У місті Коростень та смт Лугини Житомирської області поліцейські викрили мережу підпільних гральних закладів.

Про це 11 липня повідомив відділ комунікації поліції Житомирської області.

«Законодавча заборона на гральний бізнес та активна наступальна позиція правоохоронців змусили припинити діяльність традиційних залів ігрових автоматів та комп'ютерних клубів. Проте поліція почала виявляти нові форми організації азартних ігор: у кальянних та барах клієнтам пропонують в оренду планшети з відповідним програмним забезпеченням», – прокоментував начальник ГУНП Житомирщини Юрій Олійник.

Відтак 10 липня поліцейські головного управління Нацполіції області, спільно із працівниками управління стратегічних розслідувань, під процесуальним керівництвом прокуратури області, у ході досудового розслідування кримінального провадження за ознаками правопорушення, передбаченого ст. 203-2 (Зайняття гральним бізнесом) КК України, провели одночасні обшуки у трьох таких закладах громадського харчування: двох – у м. Коростені та одному – у Лугинах.

У результаті виявили та вилучили 16 планшетів, 3 системні блоки, 20 тисяч гривень готівки, чорнову документацію щодо діяльності гральних закладів та інше майно, що може свідчити про протиправну діяльність.

Досудове розслідування проводиться за ознаками правопорушення, передбаченого ст. 203-2 (Зайняття гральним бізнесом) КК України. Триває документування протиправної діяльності організаторів та осіб, причетних до функціонування гральних закладів.

Водночас поліцейські продовжують відслідковувати ситуацію по припиненню грального бізнесу та закликають громадян у разі виявлення функціонування закладів для азартних ігор повідомляти за номером «102».

Нагадаємо, 6 липня 2020 року правоохоронці провели обшуки у трьох незаконних гральних закладах у Житомирі та Олевську. За фактами функціонування гральних закладів були відкриті кримінальні провадження.

Як повідомляв Житомир.info, вранці 20 грудня 2019 прем’єр-міністр Олексій Гончарук дав доручення Нацполіції почати масову перевірку діяльності всіх операторів держлотерей на дотримання закону про заборону грального бізнесу, а ДФС має організувати перевірки ліцензій всіх так званих «державних лотерей». Під час селекторної наради вранці 20 грудня міністр внутрішніх справ Арсен Аваков озвучив свою вимогу до Нацполіції: до 16 години 20 грудня відповідно до постанови КМУ припинити функціонування гральних закладів.

20 грудня 2019 правоохоронці перевіряли роботу «лотерей» в центрі Житомира, на вулиці Театральній. Загалом за кілька годин 20 грудня у Житомирській області прикрили 7 «лотерей», а інші просто зачинилися самі. Наступного дня поліція в Житомирі прозвітувала про облави на «лотереї».

На початку січня правоохоронці продовжили боротьбу з нелегальним гральним бізнесом і в перші дні нового року припинили діяльність у Житомирі покерного клубу.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: гральний заклад гральний бізнес Коростень Лугини  
Матеріали по темі