Суспільство

​За пів року в Житомирській області нарахували майже 1 млн грн шкоди за самовільно зайняті та використані не за призначенням ділянки

24 July 2020, 11:29

За перше півріччя 2020 державні інспектори Держгеокадастру в Житомирській області нарахували майже мільйон гривень шкоди за порушення земельного законодавства.

Про це 24 липня Житомир.info повідомила пресслужба ГУ Держгеокадастру в Житомирській області.

«Упродовж І півріччя 2020 року державні інспектори Управління з контролю за використанням та охороною земель Головного управління Держгеокадастру у Житомирській області здійснили 494 заходи державного нагляду за використанням та охороною земель, за результатами яких виявили 355 порушень земельного законодавства. На усунення виявлених порушень видано 239 приписів та складено 133 протоколи про адміністративні порушення», - йдеться у повідомленні.

Зважаючи на виявлені порушення, державні інспектори нарахували шкоду, заподіяну внаслідок самовільного зайняття земельних ділянок, використання земельних ділянок не за цільовим призначенням, зняття родючого шару ґрунту без спеціального дозволу, на загальну суму 943 тисячі 710 гривень.

Нагадаємо, 28 травня 2020 Держгеокадастр у Житомирській області уклав договір з ТОВ «ЮНЕКС КОНСАЛТІНГ» на проведення інвентаризації сільгоспземель за 5 млн грн.

Як повідомляв Житомир.info, у жовтні 2019 Держгеокадастр відкрив розширені дані про земельні ділянки в Житомирській області.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Держгеокадастр земля збитки  
Матеріали по темі