Місто

Шоу-рум Катерини Готшалк – професійне оформлення інтер’єрів: від стін – до запаху в оселі

29 July 2020, 15:30

Удома – найкраще

Дім – це куточок затишку, місце, де відпочиваєш тілом та душею і де навіть стіни цілющі. І таки не посперечаєшся з приказкою: «Всюди на світі добре, а вдома найкраще».

Безсумнівно і те, що відчуття комфорту у помешканні залежить від його внутрішньої обстановки й оздоблення. Якщо шпалери не пасують до кольору підлоги, а штори взагалі не підходять ні до одного, ні до іншого – це, звісно, не трагедія, однак трохи зіпсувати настрій така «композиція» все-таки здатна.

Професійний дизайнер як «рятівник» інтер’єру і не тільки…

Обстановку в оселі і настрій здатен врятувати професійний дизайнер інтер’єру. Як створити у квартирі чи будинку «золотий» баланс функціональності та естетичності, знає житомирянка Катерина Готшалк. Дизайнерка реалізувала не один проєкт у різних містах України – Києві, Тернополі, Луцьку, Рівному, – створивши для багатьох родин помешкання їхньої мрії. А нещодавно відкрила власний шоу-рум, де можна знайти усе для ремонту та оздоблення – «від А до Я».

Можна сказати, що фах дизайнера в Катерини мало не «вроджений»: вона – дочка художниці і ще будучи маленькою дівчинкою сама попросилася до художньої школи. Закінчивши її, вступила до Вищого професійного училища №17 на спеціальність «Художник-оформлювач», продовжила навчання в Києві – у Мистецькому інституті художнього моделювання та дизайну ім. Сальвадора Далі.

Тепер, будучи дизайнером з солідним досвідом, Катерина жартує: іноді доводиться рятувати не лише інтер’єр, а й сім’ї, бо нерідко чоловік з дружиною не можуть порозумітися, облаштовуючи свою оселю.

Не можеш знайти, того, що хочеш, створи його сам

Творчі ідеї Катерини підтримав її чоловік Василь, який взявся виконувати технічну частину перевтілення квартир і будинків.

«Я – творча частина колективу, – усміхається Катерина, – вигадую, малюю, підбираю. Чоловік – технічна частина: він заміряє, робить креслення до того, що я нафантазувала, контролює будівельні процеси», – розповідає дизайнерка.

Однак, реалізовуючи власні задуми та побажання клієнтів, подружжя зіштовхнулося з купою перешкод.

«Рік тому ми лише задумувались про те, що було б непогано мати усе необхідне для ремонту та оформлення помешкань в одному місці: підлогове покриття, шпалери, текстиль тощо. Часто бувало, що підбір матеріалів коштував значних часових і матеріальних затрат. Вибір у Житомирі невеликий, доводилося їздити не лише по всьому місту, але й мало не по всій країні. Та ще й часто нас підводили в магазинах. Скажімо, підібрали ми з клієнтом підлогове покриття і шпалери, замовили. Через деякий час нам телефонують і кажуть: тих зразків, що ви обрали, немає на складі або ж їх взагалі зняли з виробництва. Доводилося їхати у Київ, шукати необхідні матеріали, іноді турбувати клієнта та брати його з собою… Тобто, втрачений час, сили і певні кошти. Так і виникла ідея створити місце, де буде все і одразу й де можна скомпонувати ідеальний дизайнерський ансамбль», – каже Катерина.

Унікальний – бо універсальний

У шоу-румі Катерини Готшалк – величезний вибір підлогового покриття, шпалер, фарб, карнизів, люстр. Та найширше тут представлені тканини: більше 15 тисяч видів текстилю – для штор, оббивок, подушок, скатертин… Однак тут головне навіть не асортимент, а мистецтво все це вдало поєднати.

У салоні можна знайти матеріли різної цінової категорії: від середнього класу до преміального. За необхідності, на замовлення клієнта бажаний зразок доставлять з-за кордону.

«У нас є підлогове покриття – від недорогих ламінатів до преміальної лінійки: ми ексклюзивні представники французької паркетної дошки у Житомирі. Тобто, у нашому місті вона є лише в нас. Шпалери теж є різних цінових категорій: середній клас – за доступною ціною, є й преміальний. Іноді деякі позиції – європейські чи американські – потрібно чекати, але йдеться про адекватний час. Скажімо, з США вони надійдуть десь упродовж 6 тижнів», – зазначає дизайнерка.

Вона наголошує: якщо салони підлогового чи стінового покриття знайти було простіше, то студії текстилю з дійсно широким асортиментом у Житомирі досі не існувало взагалі.

Від земельної ділянки – до підбору запаху у домі

Катерина та Василь не лише «одягають» зсередини уже готові квартири і будинки, а й допомагають у проєктуванні приватних забудов. Як звести будинок так, щоб отримувати максимум денного світла, а в дворі могли припаркуватися ваші гості, при максимально раціональному використанні площі – все це Катерина з чоловіком ретельно продумають. Дизайнерка говорить: чим раніше замовник звертається до професіоналів, тим легше реалізувати усі його побажання і тим більша ймовірність, що він отримає саме такий будинок, який уявляв.

«Але не обов’язково мати просторі квадратні метри, – зауважує Катерина. – Звісно, на таких об’єктах є де «розігнатися» і помістити, що усе необхідно. Однак тут навіть площа не така важлива – чи то квартира 45 метрів квадратних, чи котедж на 545 «квадратів» – важливо раціонально витратити кожен сантиметр, продумати усе до дрібниць для максимальної зручності і при цьому естетично все це оформити».

Творче подружжя пропонує не лише проєктування і дизайн, а й «ремонт під ключ», адже співпрацює з будівельними бригадами. Для своїх клієнтів Катерина та Василь підберуть освітлення, підкажуть, як розставити меблі, побутову техніку, і навіть запах виберуть для оселі. З роботи чи з прогулянки, з ділової поїзди або захоплюючої мандрівки – звідусіль ми поспішаємо додому, тож в оформленні житла немає не важливих дрібниць.

«Однак можна й не замовляти цілий проєкт, я радо допоможу підібрати підлогу, штори, шпалери, аби вони гармонійно поєднувались. Знаєте, буває так, що людина поїздить по магазинах та вибере гарні двері, підлогу, фарбу для стін, а коли починає це поєднувати, дзвонить і просить «допоможіть», бо разом воно має ну зовсім не хороший вигляд. Ми допоможемо, адже затишна оселя – це частинка людської мрії. А мрії повинні здійснюватися», – говорить Катерина Готшалк.

Адреса шоу-руму Катерини Готшалк:

м. Житомир, проспект Незалежності, 13
(ТЦ «Дом-салон», 2 поверх).

Телефони:

(067) 555-66-55
(098) 86 999 99
(067) 009 09 99

Фото, а також відео з корисними порадами від Катерини Готшалк – на Facebook-сторінці та YouTube-каналі
Підписуйтесь також на сторінку дизайнерки в Instagram

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: інтер'єр дизайнер Готшалк  
Матеріали по темі